Pasi Lönn: Hyppy syvyyteen

Hyppy syvyyteen

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Yleensä lukee ennemmin aikuisille suunnattuja dekkareita, mutta on varsin virkistävää tarttua välillä nuortenkirjaan. Kuka sanoo, että olisi luettava juuri ikään sopivaa kirjallisuutta tai kuka ylipäätään voi sanoa, mikä on kullekin ikäluokalle sopivaa. Nuorille tämä on sopiva ehkä siksi, että tässä kirjassa ei ole suoraa seksiä, ei väkivaltaa, eikä tässä kiroilla.

Pasi Lönn on esikoiskirjailija, joka debytoi tällä dekkarilla. Kirja oli niin raikas, mielenkiintoinen ja hauska, että ihan väkisinkin jää odottamaan jatkoa. Tapahtumapaikkana on Jyväskylä, jossa ollaan muun muassa hyppytornissa. Sieltä koko kirjan tarina varsinaisesti alkaa. Sen jälkeen seikkaillaan muuallakin, kuten hotellissa ja poliisilaitoksella.

Päähenkilöinä, “salapoliiseina”, on kaksi nuorta poikaa, Jakke ja Make. Makella on lisäksi salaperäinen ystävä Legioonalainen. Nuoret pojat ovat seikkailumielellä ja mitä silloin voi muuta odottaa, kuin että seikkailut suorastaan vievät heitä.

Poliisina on vanhempi rikoskonstaapeli Veijo Muusi, joka vaikuttaa varsin sympaattiselta ja ymmärtäväiseltä virkamieheltä. Lisäksi on tietysti rikos, ruumis ja epäiltyjä. Monien kiperien tilanteiden jälkeen sekä pojat että poliisi pääsevät loppuhuipentumaan, jossa kaikilla on kaikki hyvin.

Odotan innolla, että jos tulee jatkoa, niin haluan aivan ehdottomasti tietää, kuinka pojat tulevat pärjäämään ja mitä kuuluu Veijo Muusille. Tämä kirja on lukemisen arvoinen paketti ja jos ja kun luet tämän, niin palautetta voit laittaa suoraan kirjailijalle, [email protected].

close

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada uudet kirjavinkit sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.
(Erityisesti uudet kotimaiset julkaisut on usein, ei aina, saatu kustantajalta arvostelukappaleina. Se, mistä kirja on saatu, ei vaikuta siihen, kehummeko vai emme.)

Kini

Olen Kini, kirjojen ja kirjailijoiden ystävä. Työskentelen Kouvolan pääkirjastossa kirjastovirkailijana ja tehtävänkuvaani kuuluu mm. kirjailijavierailujen järjestäminen. Olen aina lukenut paljon ja monipuolista kirjallisuutta. Olen kulttuurin suurkuluttaja. Kirjojen lisäksi ramppaan elokuvissa ja teatterissa. Kaikki vinkit »

2 kommenttia

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...