Ari Wahlsten: Ikiuni

Ikiuni

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Jälleen oli ilo tavata vanha ystäväni Kit Karisma. Hän on siis yksityisetsivä, joka seikkailee Ari Wahlstenin kirjoittamissa rikosromaaneissa. Alusta asti tykästyin tähän hurmaavan hauskaan tyyppiin. Kit Karisma on syntynyt Miamissa suomalaisesta äidistä ja nyt hän toimii mustana miehenä Helsingissä yksityisetsivänä. Ihan mahtavaa, koska ulkonäkönsä puitteissa saa kuulla yhtä sun toista, mutta antaa kuulua aina niin hyvin takaisin, että jee, jauzaa!

Nyt hän saa toimeksiannon äveriäältä naiselta, joka on huolissaan pojastaan, joka on saanut jo uhkauksia. Poika on lähes hulttio ja paparazzi, joka on sattunut napsimaan sellaisia kuvia, joilla voi jopa kiristää. Ei ehdi paljoa Karisma tutkia asiaa, kun poika on poissa päiviltä. Vaan, se onkin mielenkiintoista, kuka päästi pojasta ilmat pihalle ja miksi.

Kit Karisma joutuu niin kiperiin tilanteisiin – jälleen, että sitä melkein pureskelee kynnet, kun niin jänskättää ja sitten huokaisee, että sehän on päähenkilö, kyllä se selviää. Niin selviääkin, mutta ihan parasta on aina se, että mitä pahempi paikka, sen rankempi läppä. Juuri kun on kauhusta jäykkä, alkaakin pelonsekainen hihitys, että miten se uskaltaakin täpärässä paikassa laukoa kevyttä kenttähuumoria. No, se onkin parasta näissä kirjoissa, sillä en tykkäisi pelkästä jännityksestä. Haluan, että minun jännitys laukeaa aina nauruun. Joskin, ei tämä on ole mikään vitsikirja, vaan sellainen, missä tilannehuumori on parhaimmillaan.

Aika monella on löysät housuissa paparazzin kuvien takia, kun on alkoholisoitunut hiihtosankari, nuori blondityttö, on suuren puolueen varapuheenjohtaja ja kun pakkaan sekoitetaan vielä gangsteripäällikkö ja uusnatsijärjestön johtaja, niin kortit ovat todella sekaisin. Peli päättyy, kun Kit Karisma saa kortit järjestykseen ja se on huima peli se.

Kit Karisma on niin jotenkin sellainen tyyppi, että kun kävelen Helsingissä, voisin hyvin uskoa, että hän saattaisi kävellä minua vastaan. Onneksi en tarvitse yksityisetsivää, sillä muutoin olisi etsittävä hänet käsiin.

close

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada uudet kirjavinkit sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.
(Erityisesti uudet kotimaiset julkaisut on usein, ei aina, saatu kustantajalta arvostelukappaleina. Se, mistä kirja on saatu, ei vaikuta siihen, kehummeko vai emme.)

Kini

Olen Kini, kirjojen ja kirjailijoiden ystävä. Työskentelen Kouvolan pääkirjastossa kirjastovirkailijana ja tehtävänkuvaani kuuluu mm. kirjailijavierailujen järjestäminen. Olen aina lukenut paljon ja monipuolista kirjallisuutta. Olen kulttuurin suurkuluttaja. Kirjojen lisäksi ramppaan elokuvissa ja teatterissa. Kaikki vinkit »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...