Ville Ranta: Isi on vähän väsynyt

Osta kirja itsellesi

Ei mitään armonpullia minulle. Minä olen hyvä isä. Isiäkin voi joskus vähän väsyttää. Oululaisen Ville Rannan sarjakuvamuotoinen päiväkirja kuvaa koti-isyyden ja taiteilijuuden välimaastossa pyristelevän perheenisän elämää. Isyys ei tule helpolla, eikä asiaa auta diabetekseen sairastunut lapsi.

Kirja on ulkoasultaan hyvin luonnosmainen; sen ymmärtää olosuhteet huomioiden, teksti vain saisi olla hitusen selkeämpää. Pitkiä katkelmia on välillä raskasta lukea. Vaan on teos muutenkin raskas: ahdistus ja masennus välittyvät. Isän asema ei ole helppo, varsinkaan jos samalla pitäisi elättää itseään ja perhettä taiteilijana.

Koskettava päiväkirja kuvaa tyylikkäästi yhdenlaista perhe-elämää 2000-luvun Suomessa. Itsekin koti-isänä koin Rannan fiilikset tutuiksi, vaan en onneksi aivan joka kohdassa.

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari pitää World Fantasy Award -voittajista ja suurten ideoiden scifistä. Mikko pelaa fanaattisella innolla monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Kaikki vinkit »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.