Ville Ranta: Isi on vähän väsynyt

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Ei mitään armonpullia minulle. Minä olen hyvä isä. Isiäkin voi joskus vähän väsyttää. Oululaisen Ville Rannan sarjakuvamuotoinen päiväkirja kuvaa koti-isyyden ja taiteilijuuden välimaastossa pyristelevän perheenisän elämää. Isyys ei tule helpolla, eikä asiaa auta diabetekseen sairastunut lapsi.

Kirja on ulkoasultaan hyvin luonnosmainen; sen ymmärtää olosuhteet huomioiden, teksti vain saisi olla hitusen selkeämpää. Pitkiä katkelmia on välillä raskasta lukea. Vaan on teos muutenkin raskas: ahdistus ja masennus välittyvät. Isän asema ei ole helppo, varsinkaan jos samalla pitäisi elättää itseään ja perhettä taiteilijana.

Koskettava päiväkirja kuvaa tyylikkäästi yhdenlaista perhe-elämää 2000-luvun Suomessa. Itsekin koti-isänä koin Rannan fiilikset tutuiksi, vaan en onneksi aivan joka kohdassa.

close

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada uudet kirjavinkit sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.
(Erityisesti uudet kotimaiset julkaisut on usein, ei aina, saatu kustantajalta arvostelukappaleina. Se, mistä kirja on saatu, ei vaikuta siihen, kehummeko vai emme.)

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari lukee kirjoja laajasti, mutta enimmäkseen uusia kirjoja painottuen naisten kirjoittamiin kirjoihin. Mikko pelaa fanaattisella innolla monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Kaikki vinkit »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...