Marko Hautala: Itsevalaisevat

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Samana iltana kun Elias Rosvik jättää viidennen rakastajattarensa, hänen teini-ikäinen tyttärensä katoaa. Jäljelle jää vain viimeinen kuva keltaisesta sadetakista sateen kasteleman tuulilasin läpi. Menestyneen liikemiehen ura jää sivuseikaksi, kun arki romahtaa.

Eliaksen viides rakastajatar Maaria on psykologi, joka saa vastaanotolleen asiakkaakseen Maunun, hiljaisen pojan, josta on tullut kummallisen väkivaltainen. Pojasta ei vain saa otetta: jotain selvästi puuttuu, mutta mitä – onko kyse hyväksikäyttötapauksesta, rikkinäisistä perheoloista vai jostain aivan muusta?

Kirja pyörittelee tapahtumia eri näkökulmista, puheenvuoron saavat Elias, Maaria, Maunu ja Iiris. Itsevalaisevat on kertomus arjen kulisseista, lasten maailman rajoista ja nuoruuden uhmakkuudesta, pimeässä loistavista kaloista, mystisestä kalakultista. Kirjassa tapahtuu kummallisia asioita ja siinä on selviä kauhuromaanin piirteitä. Mysteeri jää kuitenkin mysteeriksi, dekkarityylistä ratkaisua ei tarjota.

Itsevalaisevat oli kiehtova tapaus, sopivalla tavalla outo tarina, jonka lähtökohdat ovat kuitenkin varsin arkisia ja todellisia.

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari lukee kirjoja laajasti, mutta enimmäkseen uusia naisten kirjoittamia kirjoja. Mikko pelaa monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Instagramissa Mikko on @mikko_lukee. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 302 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...