Marko Hautala: Itsevalaisevat

Osta kirja itsellesi

Samana iltana kun Elias Rosvik jättää viidennen rakastajattarensa, hänen teini-ikäinen tyttärensä katoaa. Jäljelle jää vain viimeinen kuva keltaisesta sadetakista sateen kasteleman tuulilasin läpi. Menestyneen liikemiehen ura jää sivuseikaksi, kun arki romahtaa.

Eliaksen viides rakastajatar Maaria on psykologi, joka saa vastaanotolleen asiakkaakseen Maunun, hiljaisen pojan, josta on tullut kummallisen väkivaltainen. Pojasta ei vain saa otetta: jotain selvästi puuttuu, mutta mitä – onko kyse hyväksikäyttötapauksesta, rikkinäisistä perheoloista vai jostain aivan muusta?

Kirja pyörittelee tapahtumia eri näkökulmista, puheenvuoron saavat Elias, Maaria, Maunu ja Iiris. Itsevalaisevat on kertomus arjen kulisseista, lasten maailman rajoista ja nuoruuden uhmakkuudesta, pimeässä loistavista kaloista, mystisestä kalakultista. Kirjassa tapahtuu kummallisia asioita ja siinä on selviä kauhuromaanin piirteitä. Mysteeri jää kuitenkin mysteeriksi, dekkarityylistä ratkaisua ei tarjota.

Itsevalaisevat oli kiehtova tapaus, sopivalla tavalla outo tarina, jonka lähtökohdat ovat kuitenkin varsin arkisia ja todellisia.

close

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada uudet kirjavinkit sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari lukee kirjoja laajasti, mutta enimmäkseen uusia kirjoja painottuen naisten kirjoittamiin kirjoihin. Mikko pelaa fanaattisella innolla monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Kaikki vinkit »

Kommentti

  1. Luin kirjan ja kirjoitin vinkin, mutta täällähän sitä jo ollaankin 🙂 Liimaan sitten tähän vain oman juttuni hännän:
    Rippipappi Raatikainen näki kaiken, eikä ymmärtänyt mitään. Nuorilla on paha olo – jos emme sattuneet tietämään –, ja siitä on tärkeää kirjoittaa. Tarinankohan kustannuksella kirjailija, joka on työskennellyt mm. psykiatrisena sairaanhoitajana, tyytyy nyt aika ohuisiin henkilöihin ja helppoihin selityksiin. Itse kertomus on mukaansatempaava, jännittäväkin. Usean näkökulmahenkilön käyttö saa tapahtumat kertautumaan niin, että lukija pysyy varmasti mukana.
    Mieltä kääntävintä kirjassa on kalakultti, lasten ristiretki toimintapaikkanaan hylätty teurastamo. Sinne Iiris katosi, vapaaehtoisesti. Niin se käy.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...