M. A. Numminen: Jazzin meining

Jazzin meining

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

M. A. Numminen on ollut monessa mukana. Yksi punainen lanka jo 1950-luvulta alkaen on ollut jazz. 1960-luvulla Suomessa vieraili monia maailmantähtiä – tummaihoiset tähdet viihtyivät Euroopassa hyvin, värillisten ihmisoikeudet kun olivat Yhdysvalloissa vielä mitä olivat – ja Numminen on ollut paikalla todistamassa monia huikeita konsertteja.

Mukana on ollut myös kamera, jonka avulla on päässyt eturivin paikoille ja näitä valokuvia ja Nummisen muistoja konserteista on tarjolla Jazzin meining -kirjassa erilaisten sekalaisten jazz-muisteluiden seuraksi.

Ensivaikutelma on hyvinkin valokuvateoksellinen, mutta loppua kohden kuvat jäävät ja pääpaino on tekstillä, jossa Numminen käy läpi oman jazz-uransa vaiheita kattavasti, muun muassa Uusrahvaanomaisen jatsiorkesterin moninaisia kuvioita Ruotsissa kerrataan perusteellisesti ja lukuisia kiinnostavia anekdootteja viljellen.

Aika leppoisa ja pikaisesti luettuhan tämä kirja on, mutta hyvää meiningiä teos kyllä tarjoilee. Valokuva-anti muisteloineen on kirjan parasta puolta, mutta kyllähän Nummisen juttuja nyt muutenkin lukee oikein hyvillä mielin.

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari lukee kirjoja laajasti, mutta enimmäkseen uusia naisten kirjoittamia kirjoja. Mikko pelaa monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Instagramissa Mikko on @mikko_lukee. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 286 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...