Anni Nupponen: Joen jumala

Joen jumala

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Joen jumala on Kuvastaja– ja Atorox-palkitun Anni Nupposen novellikokoelma. Tyylilaji on kotimaista spefiä, eli spekulatiivista fiktiota – helppoa “fantasia”- tai “scifi”-leimaa kaikille novelleille ei voi lyödä. Arkirealismista ollaan kuitenkin tukevasti erossa.

Niminovelli “Joen jumala” on hieno tarina Milka-tytöstä, joka kohtasi lapsena Egyptissä joen jumalan ja on kaivannut tämän luokse sen jälkeen. Millaista on elämä, jota värittää kaipaus kirjaimelliseen yhteyteen jumalan kanssa?

Kokoelman päätösnovelli “Marha” on myös hieno kertomus ruumiinpesijäksi päätyvästä tytöstä:

Marha oli voimakas nimi ja olikin hyvä, että se kyläläisten suussa kesyyntyi, ehkä samalla pysyisi kesynä myös tyttö. Samaa pohti tytön isä, joka antoi lapsensa ruumiinpesijän oppiin.

Joen jumala on mainio kokoelma viehättäviä novelleja.

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari lukee kirjoja laajasti, mutta enimmäkseen uusia naisten kirjoittamia kirjoja. Mikko pelaa monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Instagramissa Mikko on @mikko_lukee. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 273 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...