Anni Nupponen: Joen jumala

Osta kirja itsellesi

Joen jumala on Kuvastaja– ja Atorox-palkitun Anni Nupposen novellikokoelma. Tyylilaji on kotimaista spefiä, eli spekulatiivista fiktiota – helppoa ”fantasia”- tai ”scifi”-leimaa kaikille novelleille ei voi lyödä. Arkirealismista ollaan kuitenkin tukevasti erossa.

Niminovelli ”Joen jumala” on hieno tarina Milka-tytöstä, joka kohtasi lapsena Egyptissä joen jumalan ja on kaivannut tämän luokse sen jälkeen. Millaista on elämä, jota värittää kaipaus kirjaimelliseen yhteyteen jumalan kanssa?

Kokoelman päätösnovelli ”Marha” on myös hieno kertomus ruumiinpesijäksi päätyvästä tytöstä:

Marha oli voimakas nimi ja olikin hyvä, että se kyläläisten suussa kesyyntyi, ehkä samalla pysyisi kesynä myös tyttö. Samaa pohti tytön isä, joka antoi lapsensa ruumiinpesijän oppiin.

Joen jumala on mainio kokoelma viehättäviä novelleja.

close

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada uudet kirjavinkit sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari lukee kirjoja laajasti, mutta enimmäkseen uusia kirjoja painottuen naisten kirjoittamiin kirjoihin. Mikko pelaa fanaattisella innolla monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Kaikki vinkit »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...