Stephen Webb: Jos maailmankaikkeus kuhisee elämää… missä kaikki ovat?

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Tavattoman pitkän alaotsikkonsa mukaisesti tämä kirja tarjoilee 50 vastausta Fermin paradoksiin. Fyysikko Enrico Fermin lausahduksesta nimensä saanut paradoksi viittaa siihen, että jos maailmankaikkeus on täynnä kehittyneitä elämänmuotoja, miksi emme ole vielä havainneet niistä jälkeäkään?

Tästä kirjasta löytyy 50 vastausta, jaoteltuna kolmeen ryhmään: ”he ovat täällä jo”, ”elämää on, mutta me emme voi kommunikoida sen kanssa” ja ”olemme yksin”. Koska aihepiiri pitää sisällään paljon epävarmuutta ja tiedonpuutetta, selkeitä vastauksia ei anneta, mutta sitäkin enemmän hataria todennäköisyysarvioita, summittaisia tuntumia ja silkkaa arvailua.

Mikäli maapallon ulkopuolisen elämän olemassaolon kysymys kiehtoo, tästä kirjasta saa paljon pureskeltavaa melko helposti sulavassa muodossa. Kannattaa myös huomata Stephen Baxterin Manifold-sarja (Time, Space ja Origin), joka tarkastelee Fermin paradoksia kaunokirjallisuuden keinoin.

(Erityisesti uudet kotimaiset julkaisut on usein, ei aina, saatu kustantajalta arvostelukappaleina. Se, mistä kirja on saatu, ei vaikuta siihen, kehummeko vai emme.)

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari lukee kirjoja laajasti, mutta enimmäkseen uusia kirjoja painottuen naisten kirjoittamiin kirjoihin. Mikko pelaa fanaattisella innolla monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Kaikki vinkit »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 867 tilaajan joukkoon!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...