Juha Mäntylä (toim.): Joulukalenteri : Tapahtuu näinä päivinä

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Joulukalenteri! Kaikki tietävät, että se on sellainen härpäke, jonka avulla odotetaan joulua, päivä kerrallaan kohti jouluaattoa. Tämä kirja on jokseenkin samanlainen, päivä ja tarina tai tarina joka päivälle. Vaan eipä ole sellainen tyyli kiveen hakattu. Hyvin voi lukea jo marraskuussa, kuten minä tein tai sitten niin, että lukee tämän ihan milloin huvittaa. Ei niin mitään väliä, sillä tarina on tärkein.

Joulukalenteri tällaisessa muodossa on jo lähes perinteeksi muodostunut, sillä tämä opus on viides. Jokaisessa on jokin teema ja tässä se on päivämäärä. 24 kirjailijaa saivat päivämäärän, josta kirjoittaa ja johan oli tarinarypäs. Toinen toistaan erikoisempia, hauskempia, jännittävämpiä pikkukertomuksia koko kirja täynnä, niin että aivan varmasti jokaiselle löytyy oma lemppari.

Kannattaa ottaa tämä kirja vaikka lomalle ja lukea tarina päivässä tai kaikki kerralla tai sitten erittäin hyvä vessakirja, kun se tarina loppuu, eikä uutta kannata aloittaa, ennen kuin seuraavalla istunnolla.

Joka tarinan lopussa on kirjailijaesittely. Aivan mahtava juttu ja jos ihastuu jonkun tarinaan tai tyyliin oikein antaumuksella, niin voipahan sitten hänen tuotoksiaan hankkia luettavaksi.

Tarinat liittyvät jouluun, ainakin hiukan, mutta ei niin, etteikö niitä voisi lukea vaikka keskikesällä, tyyliin joulua odotellessa. Osassa tarinoissa on taustalla tositapaus. Monessa taas ei sitten niin millään.

Joulukalenterikirjat on toimittanut Juha Mäntylä ja kaikkien joulukalenterikirjojen tuotto menee hyväntekeväisyyteen. Tämän 2019 vuoden Joulukalenterin : Tapahtuu näinä päivinä, tuotto menee Utön kyläkoululle.

close

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada uudet kirjavinkit sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.
(Erityisesti uudet kotimaiset julkaisut on usein, ei aina, saatu kustantajalta arvostelukappaleina. Se, mistä kirja on saatu, ei vaikuta siihen, kehummeko vai emme.)

Kini

Olen Kini, kirjojen ja kirjailijoiden ystävä. Työskentelen Kouvolan pääkirjastossa kirjastovirkailijana ja tehtävänkuvaani kuuluu mm. kirjailijavierailujen järjestäminen. Olen aina lukenut paljon ja monipuolista kirjallisuutta. Olen kulttuurin suurkuluttaja. Kirjojen lisäksi ramppaan elokuvissa ja teatterissa. Kaikki vinkit »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...