Juha Mäntylä (toim.): Joulukalenteri Hotelli Sylvia

Joulukalenteri Hotelli Sylvia

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Hotelli Sylvia on mystinen hotelli, joka on avoinna vain jouluisin. Sinne en juurikaan varata paikkaa vaan sinne saadaan kutsu, Sylvialta. Hotellissa on 24 huonetta ja jokaiseen niihin on varattu vieras.

Nämä kaikki 24 vierasta ovat hyvin erilaisia ja heistä kertovat 24 eri kirjailijaa. Jokainen kertoo omanlaisensa tarinan siitä, millainen on hotelli Sylvia, millainen on itse Sylvia, joka jää melko lailla hämärän peittoon. Ennen kaikkea jokainen pohtii, miksi on saanut kutsun ja mitä sitten tapahtuu?

Sylvia on viisas ja hänellä tuntuu olevan hyvät syyt kullekin kutsulle ja kutsutulle. Pääasiassa vieraat kohtaavat oman itsensä ja menneisyytensä kipuja. Jokainen tarina avaa tarinaa ja omanlaisesti herättää lukijaa miettimään omaa Hotelli Sylviaa.

Kaikki 24 tarinaa ovat hienoja, kukin kirjailija omalla tyylillään avaa Hotelli Sylvian oven ja esittelee sen lukijalle. Tärkeintä on kuitenkin se fiilis, millainen vieraalla on, miten kokee kutsun ja mitä hotellissa tapahtuu. Jokaisen tarinan aloittaa aina suurella mielenkiinnolla, millainen kuva nyt aukeaa.

Vaikka kyseessä on hotelli, joka on avoinna vain jouluisin ja kirja on kirjoitettu “joulukalenterina”, on aivan sama milloin sen lukee. Niin jouluinen se ei ole, että vaatisi nimenomaan joulun lukemisen ajankohdaksi. Kirjan voi lukea ihan miten tahansa, vaikkapa lukemalla tarinat missä järjestyksessä vaan. Kaikille yhteistä on vain hotelli Sylvia ja sinne saatu kutsu.

Kini

Olen Kini, kirjojen ja kirjailijoiden ystävä. Työskentelen Kouvolan pääkirjastossa kirjastovirkailijana ja tehtävänkuvaani kuuluu mm. kirjailijavierailujen järjestäminen. Olen aina lukenut paljon ja monipuolista kirjallisuutta. Olen kulttuurin suurkuluttaja. Kirjojen lisäksi ramppaan elokuvissa ja teatterissa. Sain Kirjailijaliiton Kirjailija kiittää -palkinnon vuonna 2021! Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 296 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...