Jutta Gustafsberg ja Elina Tanskanen: Jutan voimakirja

Jutan voimakirja

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Jutan voimakirja perustuu tunnetun tv-­persoonan Jutta Gustafsbergin ohjeisiin ja rakentuu – tai kaatuu, miten vain – paljolti hänen karismansa varaan. Gustafsbergin tv-­ohjelmia on näkynyt ruudussa viime aikoina melkein kyllästymiseen saakka: on superdieettejä sinkuille, hääpareille tai vain tavallisille pulliaisille. Näin ei tulekaan yllätyksenä, että Jutan voimakirjan leijonanosa sisältää oppeja ravitsemuksesta ja liikunnasta kuntoiluohjeineen, vaikka sitten teoksesta löytyy runsaasti elämäntaito­ohjeita, jotka käsittelevät melko yleisellä tasolla yrittämistä, vaikeuksien voittamista ja ajattelun positiivisuutta pohjaten Gustafsbergin omiin kokemuksiin.

Ärsyttääkö? Kyllä varmaan monia lukijoita, jotka eivät halua kuulla Jutasta enää sanaakaan, mutta he tuskin sitten muutenkaan hankkisivat tätä kirjaa… Eipä näissä ravinto-­, liikunta­- ja elämänohjeissa tainnut mitään kovin uudenuutukaista ollakaan, mutta on pakko myöntää, että Gustafsbergin tyyli on aika ajoin hyvinkin reipasta, rohkaisevaa ja myönteistä. Lisäksi hänen oma elämäntarinansa koskettaa, sisältyyhän siihen traagisiakin vaiheita ja ennen kaikkea kovaa yrittämistä nuoresta alkaen. Businessnainen Gustafsberg on kyllä luitaan ja ytimiään myöten, mutta luonteeltaan ilmeisestikin suhteellisen herttainen sellainen, niin että menestyksen hänelle kyllä suo.

Jos joku tässä kirjassa erityisesti ärsytti, se oli graafinen ilme: paljon valkoista tekstiä vaalealla pohjalla, mikä tekee lukemisen mahdottomaksi tai ainakin turhan työlääksi.

Tuija

Olen Tuija ja kirjat ovat kuuluneet olennaisesti elämääni jo yli 50 vuoden ajan. Työurakin sijoittui kirjastoihin, joten lapsuuden haave kirjojen ympäröimästä elämästä on toteutunut. Rakastan laatukirjallisuutta, tyttökirjoja ja hyviä dekkareita. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 301 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...