Sisko Latvus: Kaksi sateenkaarta

Kaksi sateenkaarta

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

15-vuotias Inna asuu Pietarissa, mutta hänellä on suomalaiset sukujuuret. Neuvostoliitto hajoaa ja perhe päättää lähteä Suomeen paluumuuttajana. Inna on ihmeissään, kun maailma ei olekaan sellainen kuin on opetettu. Muuttaminen pois tutusta ympäristöstä on kamalaa, varsinkin kun joutuu jättämään poikaystävän Venäjälle.

Kirja on todella koskettava: Innan tunteet on onnistuttu kuvaamaan sen verran hyvin, että useampaan kertaan lukiessa alkoi itkettää. Oli todella kiinnostavaa lukea siitä, miltä Suomi näytti neuvostoliittolaisen silmin ja samalla itse päätellä sitä, miten täällä ovat asiat muuttuneet tuosta ajasta.

Sisko Latvuksen edellinen kirja Kaukana omalta maalta kertoo saman suvun vaiheista, mutta suoraa jatkoa tämä ei sille ole. Olen kiinnostunut lähihistoriasta, joten pidin myös siksi kirjaa todella kiinnostavana. Nuoremmille lukijoille ehkä kiinnostavampaa on Innan elämä kuin kirja historiallisena kuvauksena. Kirjan loppuun on koottu selityksiä paluumuutosta ja muista Neuvostoliiton loppuaikoihin liittyvistä asioista.

Veera

Olen kohta kolmikymppinen lukutoukka pääkaupunkiseudulta. Jännityskirjoja lukuunottamatta kelpaa melkein mikä tahansa kirjallisuus, mutta tänne vinkkaan eniten lasten- ja nuortenkirjoja. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 194 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...