Lucius Shepard: Kalimantan

Osta kirja itsellesi

Curtis MacKinnon on Kalimantaniin päätynyt jenkki, joka tuli 1970-luvulla töihin öljy-yhtiöön, mutta päätyi hämäräbisneksiin: huumekauppaan, ihmiskauppaan ja niin edelleen. MacKinnon pakeni viranomaisia sisämaahan, joen yläjuoksulle, kaukaiselle kauppa-asemalle.

Kirjan päähenkilö, Barnett, joka järjesti MacKinnonille piilopaikan kauppa-asemalta, saa muutamaa vuotta myöhemmin kutsun kauppa-asemalle tulla käymään mahdollisimman pian. Niin alkaa matka viidakkoon – pimeyden sydämeen – eikä kestä kauan, kun matkalaiset päätyvät Tanjung Segarin kylään, joka on hylätty, aavemaisen autio paikka. Siitä alkavat todelliset kauhut.

MacKinnon on kehittänyt paikallisten asukkaiden rohtokasveista entistä voimakkaamman rohdon, joka antaa nauttijalleen yliluonnollisia voimia. Siitähän ei hyvä seuraa…

Kalimantan on aavemainen kirja, jolla on omaperäinen, synkkä tunnelma. Se on kovin huumehöyryinen seikkailu, joka ei välttämättä skarpimpaan tarinankerrontaan mieltynyttä viehätä, sen verran tarina harhailee henkimaailmoissa. On sillä onneksi konkreettisemmatkin tasonsa ja loppua kohden tarina saa vähän kiinnostavampia kierroksia taas. Tuloksena on ihan mielenkiintoinen fantasian ja scifin hybridi.

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari pitää World Fantasy Award -voittajista ja suurten ideoiden scifistä. Mikko pelaa fanaattisella innolla monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Kaikki vinkit »

Kommentti

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.