Petri Hiltunen, Kivi Larmola, Hannu Mänttäri ja muut: Kapteeni Hyperventilaattorimies

Kapteeni Hyperventilaattorimies

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Hyperventilaattorimies seikkaili Tähtivaeltaja-lehdessä vuosina 1987–1997. Nyt miehen, tuttavallisesti Hypiksen, seikkailut on koottu yksiin kansiin. Mukana on lisäksi erinomainen kooste tekijöistä, pläjäys bonusmateriaalia sekä seikkaperäinen historiikki tämän sarjakuvan tekemisestä sekä eri aiheista. Hypistä ei todellakaan kannata unohtaa. Hän on suomalainen vastine… kaikille. Hän myös pelastaa kaiken ja kaikki! Uskomaton mies uskomattomine kykyineen ja aseineen, uskollisena loppukuvien naisena Cindy Harris.

Osa seikkailuista on selkeää amerikkalaisen supermiessarjakuvan (tai kirjallisuuden ja elokuvan) parodiaa, mukana kulkee myös sisäpiirivitsejä, joihin kannattaa paneutua hieman tarkemmin. Kyllä kaikki aukeaa lopulta, jollei muuten, avuksi tässäkin tulee historiikki.

Hypiksen tyyli muuttuu selkeästi myöhemmin enemmän tieteissarjakuvan oloiseksi, tosin mukana seuraa useita Liskokuninkaan (Jim Morrisonin) klooneja, jerry-miehiä sekä jossakin vaiheessa myös kammottavia laskentamerkonomeja! Myöhemmin tuntuu siltä, että Hypis on menettämässä otteensa ja on joutumassa toiselle sijalle, kun sarjakuva astuu galaktisemmalle tasolle. Kuitenkin edelleen maailma luottaa antisankariin; kukapa poistaisi saastepilvet auringon edestä tehokkaammin? Toisaalta, joku ehkä olisi voinut kertoa Hypikselle, että on yö… Maailmanlopun tunnelmat ovat vavahduttavia ja huumori on melko kaukana, enää ei naurata – ainoa nauraja on Viikatemies.

Albumi on komea, massiivinen ja monen tekijän yhteistyön tuloksena hieno kuvaus antisankarista, jolla on mielettömiä kykyjä ja samanlaisia ongelmia. Piirrosjälki vaihtelee tekijöistä riippuen, samoin aiheet ja tekstit. Hienoa jälkeä joka tapauksessa, tätä voi suositella kaikille supersankareiden ystäville – ei vähiten siksi, että mukana väijyy tarkasti lukien vieraita erilaisista kirjoista, sarjakuvista, elokuvista ja jopa aivan elävästä elämästä.

Lue ja hämmästy, sen verran mainiota tajunnanvirtaa perisuomalaisittain tässä on tarjolla!

Irja

Irja ei vierasta mitään kirjallisuuden genreä, mutta pitää eniten hyvistä elämäkerroista, trillereistä, kauhusta, jännäreistä, yhteiskunnallisesta ja poliittisesta kirjallisuudesta. Lukenut kaiken käsiinsäsaaman 4-vuotiaasta lähtien. Vinkkaa noin 20 % lukemastaan. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 301 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...