Merja Ojanperä: Kauneimmat neuleet : puseroita, sukkia ja asusteita

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Merja Ojanperä on tullut meille neulojille tutuksi omaperäisistä villasukkakirjoistaan. Nyt hän on astunut askeleen pidemmälle ja suunnitellut muutakin: kirja sisältää otsikon mukaisesti neuletakin, neulepuseron, lapasia, myssyjä, kämmekkäät ja huivin. Ihan uutta Ojanperää siis! Mutta pääpaino tässäkin kirjassa tuntuu olevan sukilla.

Silmäiltyäni ohjeita näytti kovasti siltä, että etenkin neuletakin ja -puseron ohjeet olivat melko yksinkertaisia, mutta sehän onkin kaunista, etenkin kun näissä oli käytetty kerrassaan ihania lankoja, kuten vaikkapa kannen takissa. – Valitettavasti tässä kirjassa ei ollut Ojanperän aiemmista teoksista tuttua lankojen vaihtotaulukkoa, etenkin kun osa töihin käytetyistä langoista oli vähän eksoottisempia saatavuudeltaan. Mutta neuletiheyttä ja juoksumetrejä vertailemalla pääsee jo pitkälle.

Eniten pidin tämän kirjan malleista ehkäpä Tuuliajoilla-sukista, mikä oli itsellenikin yllätys, kun en yleensä välitä näin paksuista langoista. Mutta tässä oli Adlibris Socki -langasta onnistuttu vallan monipuoliseen kuviointiin.

Ojanperä kirjoittaa esipuheessaan kauniisti: ”Matkani neuleiden suunnittelijana ja kirjojen kirjoittajana on saanut paljon enemmän jatkoa kuin mihin missään unelmissanikaan olisin uskonut.” – Kannattaa siis rohkeasti uskoa unelmiinsa ja myös tehdä työtä niiden eteen!

(Erityisesti uudet kotimaiset julkaisut on usein, ei aina, saatu kustantajalta arvostelukappaleina. Se, mistä kirja on saatu, ei vaikuta siihen, kehummeko vai emme.)

Tuija

Olen Tuija ja olen suhtautunut intohimoisesti kirjoihin ja lukemiseen jo yli 50 vuoden ajan. Myös työni on kirjojen parissa puurtamista, sillä toimin tietopalveluneuvojana Tampereen yliopiston kirjastossa. Luen mieluiten kaikkea laatukirjallisuutta dekkareita ja tyttökirjoja unohtamatta. Kaikki vinkit »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...