Merja Ojanperä: Kauneimmat neuleet : puseroita, sukkia ja asusteita

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Merja Ojanperä on tullut meille neulojille tutuksi omaperäisistä villasukkakirjoistaan. Nyt hän on astunut askeleen pidemmälle ja suunnitellut muutakin: kirja sisältää otsikon mukaisesti neuletakin, neulepuseron, lapasia, myssyjä, kämmekkäät ja huivin. Ihan uutta Ojanperää siis! Mutta pääpaino tässäkin kirjassa tuntuu olevan sukilla.

Silmäiltyäni ohjeita näytti kovasti siltä, että etenkin neuletakin ja -puseron ohjeet olivat melko yksinkertaisia, mutta sehän onkin kaunista, etenkin kun näissä oli käytetty kerrassaan ihania lankoja, kuten vaikkapa kannen takissa. – Valitettavasti tässä kirjassa ei ollut Ojanperän aiemmista teoksista tuttua lankojen vaihtotaulukkoa, etenkin kun osa töihin käytetyistä langoista oli vähän eksoottisempia saatavuudeltaan. Mutta neuletiheyttä ja juoksumetrejä vertailemalla pääsee jo pitkälle.

Eniten pidin tämän kirjan malleista ehkäpä Tuuliajoilla-sukista, mikä oli itsellenikin yllätys, kun en yleensä välitä näin paksuista langoista. Mutta tässä oli Adlibris Socki -langasta onnistuttu vallan monipuoliseen kuviointiin.

Ojanperä kirjoittaa esipuheessaan kauniisti: ”Matkani neuleiden suunnittelijana ja kirjojen kirjoittajana on saanut paljon enemmän jatkoa kuin mihin missään unelmissanikaan olisin uskonut.” – Kannattaa siis rohkeasti uskoa unelmiinsa ja myös tehdä työtä niiden eteen!

Tuija

Olen Tuija ja kirjat ovat kuuluneet olennaisesti elämääni jo yli 50 vuoden ajan. Työurakin sijoittui kirjastoihin, joten lapsuuden haave kirjojen ympäröimästä elämästä on toteutunut. Rakastan laatukirjallisuutta, tyttökirjoja ja hyviä dekkareita. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 274 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...