Domenico Starnone: Kepponen

Kepponen

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Iäkäs kuvitustaiteilija Daniele Mallarico saapuu fyysisesti ja henkisesti huono­kuntoisena Napoliin muutamaksi päiväksi. Hänen matemaatikkotyttärensä ja -vävynsä ovat lähdössä konferenssiin, ja 4-vuotias Mario tarvitsee välttämättä kaitsijaa, vaikka ikäisekseen uskomattoman pystyvä ja omatoiminen onkin. Daniele ei ole moneen vuoteen nähnyt lasta, eikä sen puoleen edes vieraillut vanhassa kotikaupungissaan lapsuudenkodissaan, jota tyttären perhe ny­kyään asuu.

Domenico Starnonen Kepponen kertoo siitä, kuinka vastentahtoinen vaari koettaa tulla toimeen aktiivisen pikkulapsen kanssa. Daniele on kuuluisa, mutta viime aikoina aika ja uudet ihmiset ovat alkaneet ajaa hänen ohitseen. Nyt hän tuskailee samalla toimeksiannon kanssa, joka saa hänet kyseenalais­tamaan koko taiteilijankutsumuksensa. Vaikeudet Marion kanssa eivät aina­kaan helpota työhön keskittymistä. Dramaattinen juonenkäänne muuttaa tarinan suorastaan hengenvaaralliseen suuntaan.

Kepponen on hyvä, tiivis romaani, joka lyhyessä mitassaan ehtii silti käsitellä monipuolisesti yhden perheen ihmissuhteita ja sopeutumista muuttuviin olosuhteisiin. Domenico Starnone löytää sävyjä vanhan sairaan miehen ja voimakastahtoisen lapsen keskinäisestä kipinöinnistä. Kirjan lopussa on “liitteenä” Danielen työpäiväkirjoja ja luonnoksia toimeksiantoonsa liittyen. Kirja olisi ollut parempi ilman niitä. Näinkin se on oikein kelvollista älyllistä viihdettä muutamien tuntien tarpeisiin.

Hannu

Lempääläinen opettaja Hannu Sinisalo tykkää maantiepyöräilystä, kissoista ja lautapeleistä. Lukutottumuksiltaan Hannu on runsasruokainen klassikoista sarjakuviin ja dekkareista filosofiaan, mutta omimmillaan hän on viileän ironian ja älykkään huumorin parissa. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 273 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...