Rodrigo Hasbún: Kiintymyksiä

Kiintymyksiä

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Rodrigo Hasbúnin Kiintymyksiä ei ole historiallinen, elämäkerrallinen romaani, mutta todellisista henkilöistä se silti kertoo. Kirja kertoo Saksasta Boliviaan muuttaneen Hans Ertlin perheestä. Ertl oli Leni Riefenstahlin hovikuvaaja ja kuvasi natsien propagandafilmejä. Ei siis ihme, että toisen maailmansodan jälkeen Saksan maaperä alkoi poltella jalkojen alla.

Etelä-Amerikassa Ertl innostuu löytöretkeilystä. Isän pakkomielteet pitävät tämän poissa kotoa ja Ertlin kolme tytärtä saavat kärsiä isän poissaolosta. Tyttäristä pääosaan nousee Monika, joka liittyy bolivialaisten vasemmistolaississien joukkoon ja saa lopulta mainetta Roberto Quintanillan tappajana.

130 sivuun mahtuu runsaasti perhedraamaa, etääntymistä, heikkoa kiintymyssuhdetta – kirjan nimestä huolimatta – ja epämääräisiä parisuhteita. Tavoite on kunnianhimoinen, enkä ole ihan varma onko kirja täydellinen onnistuminen, mutta aihe on kiinnostava, toteutus miellyttävän napakka ja tunnelma mielenkiintoinen.

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari lukee kirjoja laajasti, mutta enimmäkseen uusia naisten kirjoittamia kirjoja. Mikko pelaa monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Instagramissa Mikko on @mikko_lukee. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 240 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...