Rodrigo Hasbún: Kiintymyksiä

Kiintymyksiä

Osta kirja itsellesi

Rodrigo Hasbúnin Kiintymyksiä ei ole historiallinen, elämäkerrallinen romaani, mutta todellisista henkilöistä se silti kertoo. Kirja kertoo Saksasta Boliviaan muuttaneen Hans Ertlin perheestä. Ertl oli Leni Riefenstahlin hovikuvaaja ja kuvasi natsien propagandafilmejä. Ei siis ihme, että toisen maailmansodan jälkeen Saksan maaperä alkoi poltella jalkojen alla.

Etelä-Amerikassa Ertl innostuu löytöretkeilystä. Isän pakkomielteet pitävät tämän poissa kotoa ja Ertlin kolme tytärtä saavat kärsiä isän poissaolosta. Tyttäristä pääosaan nousee Monika, joka liittyy bolivialaisten vasemmistolaississien joukkoon ja saa lopulta mainetta Roberto Quintanillan tappajana.

130 sivuun mahtuu runsaasti perhedraamaa, etääntymistä, heikkoa kiintymyssuhdetta – kirjan nimestä huolimatta – ja epämääräisiä parisuhteita. Tavoite on kunnianhimoinen, enkä ole ihan varma onko kirja täydellinen onnistuminen, mutta aihe on kiinnostava, toteutus miellyttävän napakka ja tunnelma mielenkiintoinen.

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari lukee kirjoja laajasti, mutta enimmäkseen uusia kirjoja painottuen naisten kirjoittamiin kirjoihin. Mikko pelaa fanaattisella innolla monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Kaikki vinkit »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...