Ian McDonald: Kivi-paperi-sakset

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Tieteiskirjallisuudelle pakollisena uutuutena Kivi-paperi-sakset esittelee frakterit, suoraan ihmisten alitajuntaan pureutuvat fraktaalimaiset kuvat. Niiden turvin kirjan päähenkilö Ethan Ring vaeltaa toisaalta itseensä, toisaalta shingonbuddhalaista pyhiinvaellusreittiä 2020-luvun kaaokseen vajonneessa Japanissa, jossa temppelit ovat automatisoitu roboteilla ja esi-isät on säilötty tietokoneiden muistiin.

Tarjottu tulevaisuudenkuva on siis kyberpunk-henkinen, toisaalta merkittävässä roolissa ovat myös ikivanhat uskonnot ja myytit. Buddhalainen pyhiinvaellus on kirjan keskeinen osa, frakterit taas on nimetty Kabbalan mukaan.

Tarina on tiivis, vauhdikas ja hyvin kirjoitettu. Nykyhetki ja tapahtumien taustoja selittävät palautumat menneestä vuorottelevat sujuvasti. Turhaa jaarittelua kirjan 130 sivuun ei mahdu.

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari lukee kirjoja laajasti, mutta enimmäkseen uusia naisten kirjoittamia kirjoja. Mikko pelaa monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Instagramissa Mikko on @mikko_lukee. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 304 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...