Arturo Pérez-Reverte: Kohtalon tango

Kohtalon tango

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Kohtalon tango ei ole tapahtumarikas seikkailu, mutta sitä on silti melkein mahdotonta kuvailla. Tapahtumia tärkeämpiä ovat kirjan henkilöt ja henkilökemiat. Max Costa on salonkitanssija nuorena, autonkuljettaja vanhempana ja herrasmieshuijari aina. Yksinkertaisuudessaan kirja on kiedottu Maxin ja kohtalokkaan naisen Mecha Inzunzan kolmeen tapaamiseen kolmella eri vuosikymmenellä. Ensimmäisellä tapaamisella nainen on naimisissa, toisella melkein yksin, ja kolmannella äitinä, joka elää poikansa pakkomielteen armoilla.

Kirjan viipyileväisyys ja pidättyväisyys ärsytti paikoin. Kirjan yläluokkainen maku jätti hahmot etäiseksi ja huomasin, ettei kirja ollut aivan omaan makuuni. Kuitenkin tunnelmanluojana Kohtalon tango on mestarillinen. Kirja huokuu niin eroottisuutta kuin melankoliaa elämää kohtaan. Yksi merkityksellinen asia voi antaa suunnan koko elämälle ja kietoa itseensä niin tiukasti, ettei elämässä lopulta muuta ole. Niin onnessa kuin epäonnessakin se asia on yleensä rakkaus.

Paula

Paula on fanaattinen lukija ja yhtä aikaa on yleensä niin kaunoa kuin kaiken maailman tietokirjallisuuttakin luettavana. Paula etsii aina erikoisia lukukokemuksia, mutta silti joitakin lempikirjailijoitakin löytyy. Lukemisen lisäksi matkustelu ja kaikenmoiset käsityöt kuuluvat rakkaisiin harrastuksiin. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 302 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...