Marcus Rosenlund: Kohti korkeuksia : ajatusmatkalla avaruudessa

Kohti korkeuksia

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Tiedetoimittaja Marcus Rosenlund jatkaa kevyen ja helposti lähestyttävän tietokirjallisuuden parissa. Edellinen Sää joka muutti maailmaa oli oikein oiva kirja, eikä tämä Kohti korkeuksia: ajatusmatkalla avaruudessa ole sekään hullumpi. Nimensä mukaisesti teos suuntaa kohti avaruutta. Sinne ei olekaan pitkä matka: täältä Tampereelta on avaruuteen yllättävää kyllä lyhyempi matka kuin Helsinkiin tai Jyväskylään.

Rosenlund esittelee nipun kiinnostavia avaruus- ja fysiikka-aiheita. Kirjassa kerrotaan maailmankaikkeuden synnystä ja tuhosta, magneeteista, kaiken teoriasta, Apollo-matkoista ja muusta avaruusmatkailusta, Venuksesta ja Marsista, asteroidien uhista ja mahdollisuuksista ja avaruustutkimukset suurilla kaukoputkilla ja radioteleskoopeilla. Asiaa on kiitettävän monipuolisesti, etenkin kun ottaa huomioon, että kyse on varsin napakan mittaisesta noin 250-sivuisesta kirjasta, ei mistään monisatasivuisesta tiiliskivestä.

Kautta linjan Rosenlundin tiedetoimittajan tyyli pitää. Teksti on vetävää ja jokseenkin niin helppotajuista kuin tällaisista aiheista on mahdollista. Mukana on sopivasti henkilökohtaista tatsia, ilman että mennään liiaksi navankaiveluun. Kirjassa on varmasti kohtia, joissa joutuu vähän pysähtymään ja pohtimaan, mitä sanotaan – ja mittakaavahan näissä avaruusjutuissa räjähtää vähän väliä käsiin, isojen lukujen kanssa on herkästi hukassa. Mutta oiva kirja, vaikka tässä ei asiapuolella nyt valtavasti uutta ollutkaan, ala kuitenkin kehittyy ja tässä on tuoreita juttuja vuodelta 2020, joita aikaisemmissa kirjoissa ei ole, joten sikälikin Kohti korkeuksia on aivan paikallaan.

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari lukee kirjoja laajasti, mutta enimmäkseen uusia naisten kirjoittamia kirjoja. Mikko pelaa monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Instagramissa Mikko on @mikko_lukee. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 302 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...