Jonna Pulkkinen: Kossu : Koskenkorvan ja suomalaisen vodkan historia

Kossu

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Oululainen toimittaja ja vapaa kirjoittaja Jonna Pulkkinen on jatkanut alkoholipainotteista kirjoituslinjaansa. Jallu-kirjan jälkeen julkaistiin nimittäin kirja Kossusta, tuosta suomen suosituimmasta alkoholijuomasta. Kirjan takakansi tietää kertoa, että Kossu syrjäytti tulonsa jälkeen muiden muassa jallun, joten kyllähän tällekin on täytynyt oma kirja kirjoittaa.

Sen lisäksi että kirja käsittelee Koskenkorvaa ja sen valmistusta Suomessa, on teokseen otettu mukaan myös muita suomalaisia viinatehtaita. Kuten Pulkkisen Jallu-kirjassakin, on tässäkin monta erilaista osiota ja kirjan lopussa pääsee tutustumaan erilaisiin kossupainotteisiin resepteihin. Tästä kirjasta löytyvät esimerkiksi osat Alkoholia kautta aikojen, Uuden ajan airut sekä Koskenkorvaa lasissa ja lautasella.

“Koskenkorvan tehtaan pihalla nenään tulvahtaa ensimmäisenä maltaan haju. Alueella sijaitsee nykyinen tuotantolaitos sekä vanha tehdas, jossa Koskenkorvan valmistus perunoista 1953 aloitettiin.”

Kirja on ehkä sisällöltään sellainen, ettei sitä välttämättä lue toista kertaa, mutta utelias ja kokeilunhaluinen kotikokki voi palata kirjan resepteihin toki uudelleenkin. Muutamia mainitakseni, löytyy tästä kirjasta ohjeet muun muassa Kossujädelle, Yrttikoskenkorva-silakalle sekä tummalle lakritsikossukastikkeelle. Erittäin mielenkiintoisen oloisia ohjeita, joita allekirjoittaneella ei tosin ole tullut testattua. Ja kuten Pulkkisen Jallu-kirja, tämäkin kirja on kirjoitettu kunnioitettavasti ja uskoisin tämänkin löytyvän monen miehen kirjahyllystä.

Lina

Lukemista rakastava Lina oppi lukemaan 5-vuotiaana ja sen jälkeen kirja onkin ollut kädessä lähes aina. Lina tykkää etenkin dekkareista ja suomalaisten kirjailijoiden teoksista, mutta lukee mielellään myös jotain uutta ja erilaista! Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 286 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...