Esko Valtaoja: Kotona maailmankaikkeudessa

Osta kirja itsellesi

Vasta nyt sain aikaiseksi lukea Esko Valtaojan Tieto-Finlandian vuonna 2002 voittaneen teoksen. Kirjan aiheena ovat elämän peruskysymykset: mistä tulemme? Keitä olemme? Minne menemme? Olemmeko maailmankaikkeudessa yksin?

Luonnollisestikaan Valtaoja ei kovinkaan tyhjentäviä vastauksia anna – sehän se sensaatio olisi – mutta esittelee kyllä tutkimuksen nykytilaa. Erilaiset teoriat, sekä elämän esiintymisen puolesta että vastaan, saavat tilaa. Ufouskoakin käsitellään yhden hauskan luvun verran.

Teoksen aihepiiri on perin kiinnostavaa ja Valtaoja kirjoittaa hyvää populaaritiedettä. Tähtitieteelliset mittakaavat tehdään ymmärrettäviksi maanpäällisin vertauksin ja Valtaojan tyyli on muutenkin viihdyttävä. Kotona maailmankaikkeudessa on kattavasta ja tieteellisestä aiheestaan riippumatta hyvin joutuisaa luettavaa. Suosittelen kaikille ihmisen paikkaa maailmassa miettiville!

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari lukee kirjoja laajasti, mutta enimmäkseen uusia kirjoja painottuen naisten kirjoittamiin kirjoihin. Mikko pelaa fanaattisella innolla monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Kaikki vinkit »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...