Lisbeth Landefort ja Esko Valtaoja: Tähdenlento pöytälaatikossa ja muita taivaan tarinoita

Tähdenlento pöytälaatikossa

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Lisbeth Landefort on teatteri- ja oopperaohjaaja, joka muutti Suomeen Itävallasta paetessaan natseja 1930-luvulla. Hän on myös utelias ihminen, joka ihmettelee maailmankaikkeuden ihmeitä. Hän on myös aikaansaava ihminen, joka sanoi Esko Valtaojalle, että nyt tehdään kirja: minä ihmettelen ja sinä vastaat.

Tuloksena on viehättävä kirja. Siinä pohditaan muun muassa sitä, mitä tähteä rajavartijat Dolomiiteilla Italian ja Itävallan rajalla mahtoivat katsella 80 vuotta sitten. Valtaoja löytää vastauksen tähän pitkään vaivanneeseen kysymykseen ja kertoo siinä sivussa kaikenlaista.

Tähdenlento pöytälaatikossa näyttää hieman lastenkirjalta: se on kuvakirjan oloinen ja graafikko Tuula Moilasen kuvitus vahvistaa mielikuvia lastenkirjasta. No, mikä ettei – kyllä tästä tiedonjanoinen koululainenkin saa jotain irti, mutta ehkä parasta kohderyhmää kirjalle ovat kuitenkin aikuiset, jotka eivät tiedä tähtitieteestä oikeastaan mitään.

Kirjassa kaksi kulttuuripersoonaa kohtaa, muistelee ja kertoo anekdootteja, ja siinä sivussa sivistää lukijaa kevyesti. Tähdenlento pöytälaatikossa on mainiota kevyttä luettavaa tiedonjanoisille. Jos tämä tuntuu liiankin kevyeltä, kannattaa siirtyä Esko Valtaojan omien kirjojen pariin.

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari lukee kirjoja laajasti, mutta enimmäkseen uusia naisten kirjoittamia kirjoja. Mikko pelaa monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Instagramissa Mikko on @mikko_lukee. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 294 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...