Caitlin Moran: Kuinka olla kuuluisa

Kuinka olla kuuluisa

Osta kirja itsellesi

Tässä Näin minusta tuli tyttö -kirjan jatko-osassa Johanna Morrigan eli Dolly Wild on muuttanut Wolverhamptonista Lontooseen vuonna 1995. Luvassa on unelmaduunia D&ME-musiikkilehden toimituksessa keskellä brittipopin kultakautta.

Ei paratiisia ilman käärmettä ja Jon tapauksessa se on koomikko Jerry Sharpe, joka vie Jon kämpilleen harrastamaan seksiä, ikävin seurauksin. Umpisovinistinen työyhteisö ei myöskään auta asiaa. Jo törmää täysin voimin aikakauden kieroutuneeseen ilmapiiriin, jossa pitäisi olla seksuaalinen ja avoin, mutta samalla naisen seksuaalisuus on häpeällistä.

Onneksi Johannalla on tukenaan luotettavia naisystäviä ja ympärillään myös muutama aivan kelpo mies, joiden kanssa taistella feminismin puolesta aikana 20 vuotta ennen #metoo-liikettä.

Kuinka olla kuuluisa on hauska ja viihteellinen musiikkikulttuurin, julkkiselämän pintaliidon ja 1990-luvun puolivälin Lontoon kuvaus, mutta käsittelee myös vakavampia teemoja kuten feminismiä, seksuaalista hyväksikäyttöä ja naisten solidaarisuutta.

Suosittelen myös miehille: Moranilla on viihteen lisäksi tärkeää sanottavaa. Sitä paitsi – jos lukee ja sisäistää Jon kirjan lopusta löytyvän palopuheen huolella, parantaa melko lailla varmasti menestystään sängyssä naisten kanssa.

En ole lukenut Näin minusta tuli tyttö -romaania, mutta eipä tuo liiemmin haitannut, sain aivan hyvin kiinni henkilöistä ja tapahtumista.

close

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada uudet kirjavinkit sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari pitää World Fantasy Award -voittajista ja suurten ideoiden scifistä. Mikko pelaa fanaattisella innolla monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Kaikki vinkit »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...