Caitlin Moran: Kuinka olla kuuluisa

Kuinka olla kuuluisa

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Tässä Näin minusta tuli tyttö -kirjan jatko-osassa Johanna Morrigan eli Dolly Wild on muuttanut Wolverhamptonista Lontooseen vuonna 1995. Luvassa on unelmaduunia D&ME-musiikkilehden toimituksessa keskellä brittipopin kultakautta.

Ei paratiisia ilman käärmettä ja Jon tapauksessa se on koomikko Jerry Sharpe, joka vie Jon kämpilleen harrastamaan seksiä, ikävin seurauksin. Umpisovinistinen työyhteisö ei myöskään auta asiaa. Jo törmää täysin voimin aikakauden kieroutuneeseen ilmapiiriin, jossa pitäisi olla seksuaalinen ja avoin, mutta samalla naisen seksuaalisuus on häpeällistä.

Onneksi Johannalla on tukenaan luotettavia naisystäviä ja ympärillään myös muutama aivan kelpo mies, joiden kanssa taistella feminismin puolesta aikana 20 vuotta ennen #metoo-liikettä.

Kuinka olla kuuluisa on hauska ja viihteellinen musiikkikulttuurin, julkkiselämän pintaliidon ja 1990-luvun puolivälin Lontoon kuvaus, mutta käsittelee myös vakavampia teemoja kuten feminismiä, seksuaalista hyväksikäyttöä ja naisten solidaarisuutta.

Suosittelen myös miehille: Moranilla on viihteen lisäksi tärkeää sanottavaa. Sitä paitsi – jos lukee ja sisäistää Jon kirjan lopusta löytyvän palopuheen huolella, parantaa melko lailla varmasti menestystään sängyssä naisten kanssa.

En ole lukenut Näin minusta tuli tyttö -romaania, mutta eipä tuo liiemmin haitannut, sain aivan hyvin kiinni henkilöistä ja tapahtumista.

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari lukee kirjoja laajasti, mutta enimmäkseen uusia naisten kirjoittamia kirjoja. Mikko pelaa monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Instagramissa Mikko on @mikko_lukee. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 286 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...