Tuomas Kilpi: Kummallisten kuolemien kirja

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Ihmiselo on haurasta ja herkästi ohi. Kummallisten kuolemien kirja esittelee 113 kuolemantapausta, jotka vaihtelevat makaabereista huvittaviin. Tapauksia on antiikin ajoista tähän päivään.

Monissa tapauksissa huomaa, miten elämä voi päättyä aivan yhdentekeviin asioihin. Ironista loppua odottava saa yllättyä. Viskimies Jack Daniel esimerkiksi menestyy hienosti viskien parissa – mutta kuolee, kun potkaisee kassakaappiaan raivostuneena. Varvas murtuu ja aiheuttaa verenmyrkytyksen, johon Daniel kuolee.

Samalla aukeamalla kirjailija Sherwood Anderson kuolee vatsakalvon tulehdukseen, jonka aiheutti juhlissa nielaistu hammastikku.

Kummallisten kuolemien kirja on kirjoitettu vetävästi. Tuomas Kilven tapa puhutella lukijaansa – “Hukut juoksevaan suklaaseen ennen kuin sinut löydetään” – toimii ja saa odottamaan tarinan usein iskevää loppua. Mustan huumorin ja ihmiselämän armottomuuden ystäville tämä on hauska pieni kirjallinen välipala, joko pala kerrallaan maisteltavaksi tai kerralla hotkaistavaksi – mutta älä ahmi liikaa, ettei käy kuin Robert Puelolle tai Janet Ruddille

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari lukee kirjoja laajasti, mutta enimmäkseen uusia naisten kirjoittamia kirjoja. Mikko pelaa monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Instagramissa Mikko on @mikko_lukee. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 269 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...