Tuomas Kilpi: Kummallisten kuolemien kirja

Osta kirja itsellesi

Ihmiselo on haurasta ja herkästi ohi. Kummallisten kuolemien kirja esittelee 113 kuolemantapausta, jotka vaihtelevat makaabereista huvittaviin. Tapauksia on antiikin ajoista tähän päivään.

Monissa tapauksissa huomaa, miten elämä voi päättyä aivan yhdentekeviin asioihin. Ironista loppua odottava saa yllättyä. Viskimies Jack Daniel esimerkiksi menestyy hienosti viskien parissa – mutta kuolee, kun potkaisee kassakaappiaan raivostuneena. Varvas murtuu ja aiheuttaa verenmyrkytyksen, johon Daniel kuolee.

Samalla aukeamalla kirjailija Sherwood Anderson kuolee vatsakalvon tulehdukseen, jonka aiheutti juhlissa nielaistu hammastikku.

Kummallisten kuolemien kirja on kirjoitettu vetävästi. Tuomas Kilven tapa puhutella lukijaansa – ”Hukut juoksevaan suklaaseen ennen kuin sinut löydetään” – toimii ja saa odottamaan tarinan usein iskevää loppua. Mustan huumorin ja ihmiselämän armottomuuden ystäville tämä on hauska pieni kirjallinen välipala, joko pala kerrallaan maisteltavaksi tai kerralla hotkaistavaksi – mutta älä ahmi liikaa, ettei käy kuin Robert Puelolle tai Janet Ruddille

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari lukee kirjoja laajasti, mutta enimmäkseen uusia kirjoja painottuen naisten kirjoittamiin kirjoihin. Mikko pelaa fanaattisella innolla monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Kaikki vinkit »

Kommentti

  1. Kirjan nimi oli mielenkiintoinen, mutta itse kirja taitaisi olla vielä mielenkiintoisempi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...