Carlos Da Cruz ja Janne Haikari: Kuninkaantie : Matka historiasta nykypäivään

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Kuninkaantie on yksi Suomen historiallisia maanteitä. Se onkin hyvä aihe historiasta kertovalle kirjalle. Kirja seuraa tietä Ahvenanmaalta Viipuriin ja tulee siinä sivussa kertoneeksi kaikenlaista Suomen historiasta, aina esihistorialliselta ajalta nykyaikaan asti.

Kirja on enimmäkseen kuvakirja, Carlos Da Cruzin näyttävä kuvitus on kirjan henki. Tekstiä on melko vähän, ja se on ripoteltu kuviin pieniksi katkelmiksi. Tuloksena on helppolukuinen kirja, jossa on paljon katseltavaa ja löydettävää. Tietoa tulee melko paljon tekstin määrään nähden, mutta varsin helposti sulavassa muodossa.

Jos haluaa todella paneutua historiaan, Kuninkaantie jää vähän kevyeksi vilkaisuksi. Suomen lasten historia on erinomainen valinta syvällisempää historian oppituntia kaipaavalle. Suosittelen Kuninkaantietä kuitenkin lämpimästi: se on parhaimmillaan lukutaitoisen koululaisen käsissä. Historiasta kiinnostunut eka- tai tokaluokkalainen saa tästä kirjasta paljon irti.

(Kuninkaantien nettisivut ovat nekin hieno aikamatka, jonnekin noin 2000-luvun alkuun.)

close

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada uudet kirjavinkit sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.
(Erityisesti uudet kotimaiset julkaisut on usein, ei aina, saatu kustantajalta arvostelukappaleina. Se, mistä kirja on saatu, ei vaikuta siihen, kehummeko vai emme.)

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari lukee kirjoja laajasti, mutta enimmäkseen uusia kirjoja painottuen naisten kirjoittamiin kirjoihin. Mikko pelaa fanaattisella innolla monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Kaikki vinkit »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...