Carlos Da Cruz ja Janne Haikari: Kuninkaantie : Matka historiasta nykypäivään

Kuninkaantie

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Kuninkaantie on yksi Suomen historiallisia maanteitä. Se onkin hyvä aihe historiasta kertovalle kirjalle. Kirja seuraa tietä Ahvenanmaalta Viipuriin ja tulee siinä sivussa kertoneeksi kaikenlaista Suomen historiasta, aina esihistorialliselta ajalta nykyaikaan asti.

Kirja on enimmäkseen kuvakirja, Carlos Da Cruzin näyttävä kuvitus on kirjan henki. Tekstiä on melko vähän, ja se on ripoteltu kuviin pieniksi katkelmiksi. Tuloksena on helppolukuinen kirja, jossa on paljon katseltavaa ja löydettävää. Tietoa tulee melko paljon tekstin määrään nähden, mutta varsin helposti sulavassa muodossa.

Jos haluaa todella paneutua historiaan, Kuninkaantie jää vähän kevyeksi vilkaisuksi. Suomen lasten historia on erinomainen valinta syvällisempää historian oppituntia kaipaavalle. Suosittelen Kuninkaantietä kuitenkin lämpimästi: se on parhaimmillaan lukutaitoisen koululaisen käsissä. Historiasta kiinnostunut eka- tai tokaluokkalainen saa tästä kirjasta paljon irti.

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari lukee kirjoja laajasti, mutta enimmäkseen uusia naisten kirjoittamia kirjoja. Mikko pelaa monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Instagramissa Mikko on @mikko_lukee. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 275 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...