Carlos Da Cruz ja Kirsti Manninen: Suomen lasten Suomi

Suomen lasten Suomi

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Nyt vahva suositus hyviä lasten tietokirjoja etsiville: Suomen lasten Suomi on upea tietokirja Suomesta ja suomalaisuudesta. Kirsti Mannisen tekstit ja Carlos da Cruzin kuvitus ovat yhdessä mahtava paketti tietoa.

Kirja käy läpi Suomen maantieteellisessä järjestyksessä pohjoisesta etelään. Lapissa kerrotaan saamelaisista, jääkaudesta ja pohjoisen elämästä, Peräpohjolassa jokien merkityksestä, tukkisavotoista, meänkielestä ja kveenistä ja niin edelleen.

Kun Suomen maantiede ja sitä kautta suomalaiset on käyty läpi, esitellään suomalaisia vähemmistöjä: romanit, juutalaiset, tataarit, inkeriläiset, vietnamilaiset ja somalit.

Kautta kirjan kieli on rikasta ja monipuolista: eri alueilla tavattavat lapset puhuvat puhekuplissa paikallisia murteita, joten kirjaa lukiessa saa tuntumaa siihen, millaista suomea eri puolilla maata puhutaan.

Hieno kirja, tästä kyllä Otavalle täydet pisteet.

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari lukee kirjoja laajasti, mutta enimmäkseen uusia naisten kirjoittamia kirjoja. Mikko pelaa monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Instagramissa Mikko on @mikko_lukee. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 302 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...