Carlos Da Cruz ja Kirsti Manninen: Suomen lasten Suomi

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Nyt vahva suositus hyviä lasten tietokirjoja etsiville: Suomen lasten Suomi on upea tietokirja Suomesta ja suomalaisuudesta. Kirsti Mannisen tekstit ja Carlos da Cruzin kuvitus ovat yhdessä mahtava paketti tietoa.

Kirja käy läpi Suomen maantieteellisessä järjestyksessä pohjoisesta etelään. Lapissa kerrotaan saamelaisista, jääkaudesta ja pohjoisen elämästä, Peräpohjolassa jokien merkityksestä, tukkisavotoista, meänkielestä ja kveenistä ja niin edelleen.

Kun Suomen maantiede ja sitä kautta suomalaiset on käyty läpi, esitellään suomalaisia vähemmistöjä: romanit, juutalaiset, tataarit, inkeriläiset, vietnamilaiset ja somalit.

Kautta kirjan kieli on rikasta ja monipuolista: eri alueilla tavattavat lapset puhuvat puhekuplissa paikallisia murteita, joten kirjaa lukiessa saa tuntumaa siihen, millaista suomea eri puolilla maata puhutaan.

Hieno kirja, tästä kyllä Otavalle täydet pisteet.

(Erityisesti uudet kotimaiset julkaisut on usein, ei aina, saatu kustantajalta arvostelukappaleina. Se, mistä kirja on saatu, ei vaikuta siihen, kehummeko vai emme.)

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari lukee kirjoja laajasti, mutta enimmäkseen uusia kirjoja painottuen naisten kirjoittamiin kirjoihin. Mikko pelaa fanaattisella innolla monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Kaikki vinkit »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...