Tekla Wannas: Kuppikakun kaksi puolta : suolaiset & makeat

Osta kirja itsellesi

Kuppikakun kaksi puolta -opus tarjoaa herkullisia ohjeita niin makeisiin kuin suolaisiin kuppikakkuihin. Kirja on kirjaimellisesti kaksi puolinen, kuten nimikin kertoo. Toisella puolella tutustutaan makeisiin kuppikakkuihin, kun taas kirjaa kääntämällä löytyy herkkuohjeita suolaisiin kuppikakkuihin.

Alkupuolella kirjaa lukija tutustuu muun muassa taikinaan ja kuorrutteisiin sekä kukkien käyttöön leivonnassa. Herkullisilla kuvilla kuvitetut sivut tarjoavat ohjeita muun muassa Leikkisään lakritsa-vadelmaan, Sulavaan suklaa-karviaiseen, Houkuttelevaan hunajaan sekä Keimailevaan kahvi-lakkaan. Kuppikakut on jaoteltu alkuvuoden, keskikesän, syyssadon ja pimeän ajan ohjeisiin. Jokaisen vuodenajan suosikkiraaka-aineet on otettu loisteliaasti leivoksissa käyttöön.

Kun kirjaa kääntää nurinkurin, päästään tutustumaan suolaisiin kuppikakkuihin – niitä ainakin itsellä tulee leivottua harvoin. Alussa kerrotaan hiivapohjaisista taikinoista sekä paistamisesta. Nämäkin ohjeet on jaoteltu vuodenajan mukaan. Herkullisia ohjeita ja kuvia on tämäkin puoli pullollaan. Miltä kuulostaisi kuppikakku nimeltään Mummolan kurkku ja tomaatti? Tai Reilu ruis-loimulohi? Maistuisiko mieluummin Muhkea muikku vai Pohjoinen poro? Suomalaisia raaka-aineita on mukavasti ohjeet pullollaan.

Tässäpä siis oiva ohjekirja, jonka avulla loihdit kodin juhliin samalla kertaa niin makeat kuin suolaisetkin kuppikakut.

close

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada uudet kirjavinkit sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Lina

Lukemista rakastava Lina oppi lukemaan 5-vuotiaana ja sen jälkeen kirja onkin ollut kädessä lähes aina. Lina tykkää etenkin dekkareista ja suomalaisten kirjailijoiden teoksista, mutta lukee mielellään myös jotain uutta ja erilaista! Kaikki vinkit »

Kommentti

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...