Marjaana Kanerva ja Ritva Kostamo: Läheinen on poissa : sanoja suruun

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Läheinen on poissa. Suruun ei ole toimivaa lääkettä. Lääkärit tosin tarjoavat niitä, mutta jos jokin olisi valittava, niin sanat suruun olisivat parempia. Sanat tosin ovat silloin hukassa yhdeltä sun toiselta tai niitä tulee, miten sattuu. Silti, nämä sanat ovat parempia kuin ne lääkärin tarjoamat.

Marjaana Kanervan ja Ritva Kostamon kirja on selkokielellä kirjoitettu. Ihan hyvä, sillä tuskallisessa surun sumussa ei mitään meinaa ymmärtääkään. Niin ja vaikka pahimman surun keskellä ei kykenisikään lukemaan yhtään mitään, voi tämän kirjan lukea myöhemminkin tai ennemmin, ihan miten vaan.

Siinä mielessä tämä kirja on lohduttava, että siinä käydään läpi surun eri tunnetilat ja vaiheet, annetaan niille lupa. Kaikki mitä suruun kuuluu, mitä surussa kokee, on normaalia. Ihmisen kuuluukin tuntea niin ja vaikka se voi tuntua vieraalta ja pahalta, se vain kuuluu siihen kuvioon.

Muutama Raamatun lause on mukana, mutta ihan vain mausteena.

close

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada uudet kirjavinkit sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.
(Erityisesti uudet kotimaiset julkaisut on usein, ei aina, saatu kustantajalta arvostelukappaleina. Se, mistä kirja on saatu, ei vaikuta siihen, kehummeko vai emme.)

Kini

Olen Kini, kirjojen ja kirjailijoiden ystävä. Työskentelen Kouvolan pääkirjastossa kirjastovirkailijana ja tehtävänkuvaani kuuluu mm. kirjailijavierailujen järjestäminen. Olen aina lukenut paljon ja monipuolista kirjallisuutta. Olen kulttuurin suurkuluttaja. Kirjojen lisäksi ramppaan elokuvissa ja teatterissa. Kaikki vinkit »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...