Helena Rönkä: Lähiluonnon ihmeitä

Lähiluonnon ihmeitä

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Pihapiirissä ja lähiluonnossa tapahtuu mielenkiintoisia asioita. Tässä pirteässä kirjassa mennään vuodenaikojen mukaan, otetaan kuukausittain pureskeltavaksi joitakin luontopähkinöitä, mieltä askarruttaneita kysymyksiä. Jokaisella kuukaudella on neljästä viiteen kysymystä, joihin annetaan vastaus. Vaikkapa, mitä tehdä takovalle tikalle, joka rummuttaa talon kulmassa? Tai, miten kyyt saisi karkotettua talon nurkalta?

Lähiluonnon ihmeitä on kiva kirja; se tuo luonnon lähelle ja kun sen jälkeen lähtee ulos, tarkkailee luontoa ihan eri lailla. Jokaista tarinaa kohden on kaunis akvarellikuvitus, joka antaa vielä osviittaa mistä on kysymys. Tarkentaa lintujen bongaamista ja valaisee perhosen väritystä.

Tätä kirjaa voisin suositella kaikille luonnon ystäville. Lapsille ja aikuisille. Se on pieni tietoteos, jolla pääsee jo pitkälle. Eritoten nykyihmiselle, joka on jo vieraantunut luonnosta. “Vanha kansa” nämä jutut kyllä tietää.

Kini

Olen Kini, kirjojen ja kirjailijoiden ystävä. Työskentelen Kouvolan pääkirjastossa kirjastovirkailijana ja tehtävänkuvaani kuuluu mm. kirjailijavierailujen järjestäminen. Olen aina lukenut paljon ja monipuolista kirjallisuutta. Olen kulttuurin suurkuluttaja. Kirjojen lisäksi ramppaan elokuvissa ja teatterissa. Sain Kirjailijaliiton Kirjailija kiittää -palkinnon vuonna 2021! Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 176 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...