Johanna Sinisalo: Lasisilmä

Osta kirja itsellesi

Lasisilmä kertoo Tarusta, joka liittyy suositun Lähiö-tv-sarjan käsikirjoittajatiimiin. Juonikuvioiden punominen on täyttä työtä ja melkoista juonittelua tuntuu tiiminkin työ olevan. Varsinkin pääkirjoittaja Paula on hurja manipulaattori.

Pian Taru huomaa, että työ ja elämä, fakta ja fiktio alkavat kietoutua yhteen pelottavalla vauhdilla. Tarinan käänteet saavat vainoharhaisia piirteitä. Tv-sarjan konventioita seuraava, hyödyntävä ja kommentoiva juoni päättyy jatkuvasti koukkuihin, jotka houkuttelevat lukijan jatkamaan lukemista. Tarinan sekaan Sinisalo on ripotellut nasevaa mediakritiikkiä.

Terävä psykologinen trilleri yhdistettynä hienovaraisiin fantastisiin elementteihin on tyylikäs paketti, jonka Sinisalo on kirjoittanut totutulla taidollaan. Kirja on monikerroksinen, älykäs teos, jonka tyylikkäät yksityiskohdat – henkilöiden nimiä myöten – ovat tarkkaan hiotut. Lasisilmä oli harvinaisen nautinnollinen lukukokemus.

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari lukee kirjoja laajasti, mutta enimmäkseen uusia kirjoja painottuen naisten kirjoittamiin kirjoihin. Mikko pelaa fanaattisella innolla monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Kaikki vinkit »

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...