Kirsi Valasti ja Timo Vuorimaa: Lentoa juoksuun

Osta kirja itsellesi

Kirsi Valastin ja Timo Vuorimaan kirja Lentoa juoksuun on huikea tietopaketti kaikesta juoksemiseen liittyvästä.

Kirja lähtee liikkeelle esittelemällä suomalaisen juoksuhistorian saavutuksia ja erilaisia valmennusmetodeja ja siirtyy sitten perehtymään juoksun fysiologisiin piirteisiin ja käytännön harjoitusohjeisiin. Kirjassa huomioidaan kaikki juoksuun vaikuttavat tekijät ja ohjeistetaan paitsi eri pituisten matkojen juoksuharjoitusten suunnitteluun myös ravintoon, lihaskunnon vahvistamiseen, varusteisiin ja motivaation ylläpitoon.

Oman osuutensa saavat myös naisten juoksuharrastuksen erityispiirteet; juoksu raskauden aikana ja synnytyksen jälkeen sekä kuukautiskierron vaikutus harjoitteluun. Tietotekstien lisämausteena lukija saa myös perehtyä tunnettujen ihmisten juoksuohjelmiin, sillä esimerkiksi Juha Itkonen ja Laura Voutilainen kertovat omasta juoksuharrastuksestaan.

Kirjassa perehdytään käsiteltäviin asioihin varsin syvällisesti ja uskoisin, että lukija saa siitä eniten irti jo juoksua jonkin aikaa harrastettuaan. Esimerkiksi harjoitusohjelmat voivat aiheeseen perehtymättömän näkökulmasta näyttää melkoiselta salakieleltä.

Lentoa juoksuun ilmestyi varsin otolliseen aikaan, sillä ainakin itse suunnittelen jo innolla kevään juoksuohjelmaa ja kesän juoksutapahtumiin ilmoittautumista. Aionkin testata tämän vuoden puolimaratonille treenaamista kirjan harjoitusohjelman mukaan.

close

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada uudet kirjavinkit sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Salla P.

Olen kolmikymppinen kirjafani, joka lukee sekä työn puolesta että huvikseen. Kirjojen suhteen olen kaikkiruokainen, enkä hyljeksi mitään kirjallisuuden genreä. Työssä luen paljon nuortenkirjoja, mikä heijastuu tänne kirjavinkkeihinkin. Lisäksi olen entisessä elämässäni työskennellyt historian parissa, joten sitäkin aihepiiriä tulee seurailtua edelleen aktiivisesti. Kaunokirjallisuuden ohella pidän erityisesti ruoka-, ja urheilukirjoista, ja puutarha-aiheiset kirjatkin ovat viime vuosina hiipineet vaivihkaa kirjahyllyyni. Kaikki vinkit »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...