Tony Mitton: Loistava lentomatka

Osta kirja itsellesi

”Lisää!” Näin kommentoi kaksivuotias testilukijani Tony Mittonin äänekästä kuvakirjaa Loistava lentomatka. Itse en kyseisestä teoksesta ensilukemalta ehkä ihan tähän tapaan innostunut, mutta hieman täsmällisemmän tarkastelun jälkeen taidan kuitenkin muuttaa mielipidettäni. Onhan tämä oikeastaan sarjassaan melko passeli paketti.

Loistava lentomatka on nimensä mukainen; siis faktapohjainen kertomus yhdestä lentomatkasta alkaen lentoasemalle saapumisesta lippujen ja passien tarkistuksineen ja päättyen ovien aukeamiseen, päämäärään pääsemiseen. Välissä sitten tutkaillaan lentomatkaa prosessina niin matkustajan, lentokoneen henkilöstön kuin tekniikankin näkökulmista.

Vaikka lentokone aiheena jo sinälläänkin varmasti onnistuisi kiinnittämään monen pienen lukijan huomion, saa kirja ehdotonta lisäarvoa punaisista palleroistaan. Jokaiselle aukeamalle on nimittäin sijoitettu ympyrä, jota painamalla ilmoille kantautuu teemaan sopiva ääninäyte.

Tällä loistavalla lentomatkalla henkilöhahmot ovat eläimiä, joka sekin omalta osaltaan yhdessä Ant Parkerin värikkään, suhteellisen suoraviivaisen kuvituksen kanssa lisää teoksen lapsiystävällisyyttä. Lisäksi sen tekstit ovat lyhyitä, sellaisia joihin pienikin kuuntelija varmasti jaksaa keskittyä. Siitä, että tekstin tyylilajiksi on valittu riimiruno, voidaan olla montaa mieltä, mutta henkilökohtaisesti en tykkää.

Suositus siis joka tapauksessa ilman mutinoita; sekä kohderyhmän edustajalta että aikuisemmaltakin lukijalta. Ja jos lentomatkailu kiinnostaa tai mietityttää enemmänkin, samaa teemaa voi tutkailla myös keväällä ilmestyneestä Ruu lentomatkalla teoksesta käsin.

close

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada uudet kirjavinkit sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Kaisa

Kaisa Sutela on kirjamaailmaan työelämässään eksynyt – ja uppoutunut – teologi. Hän rakastaa kirjoja ja on kirjallisuuden lajien suhteen melko kaikkiruokainen, mutta viihtyy silti parhaiten laatukirjallisuuden parissa. Myös lastenkirjat ovat lähellä sydäntä. Kaisa harrastaa ruoanlaittoa ja sitä myöten Tunnelmallisia makuja -blogin pitämistä. Kaikki vinkit »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...