Merja Jalo: Luostarin aaveet

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Kirja Luostarin aaveet on Nummelan ponitalli -hevoskirjasarjan 72. osa. Pojat ovat löytäneet vanhan metallinpaljastimen ja lähtevät etsimään tallin lähellä olevilta luostarin raunioilta kadoksissa olevaa aarretta. Hevoset ovat silti edelleen kirjassa mukana. Nyt ehditään vaihteeksi pitää myös ihan tavallista ratsastustuntia ja sitä ei kaikissa sarjan osissa välttämättä ole aina ehditty tehdä.

Kirja sisältää hevosia, seikkailua ja jännitystä ainakin itselleni sopivassa suhteessa. Pidän tätä sarjaa yhtenä laadukkaimmista suomalaisista hevoskirjasarjoista. Osien määrästä huolimatta ne eivät tunnu toistavan itseään, kirjailijalla tuntuu aina riittävän jostain uusia ideoita. Laadullisesti tämä osa ei siis poikkea muista. Jos haluaa lukea tavallisesta elämästä tallilla, niin sitten ei kannata tarttua tähän kirjaan. Jos taas haluaa kirjoilta enempi toimintaa hevosten lisäksi, sitten tämä on hyvä valinta.

Näissä kirjoissa kyllä välillä huomaa sen, että pidin sarjan lukemisesta melkein viidentoista vuoden tauon. Sinä aikana ilmestyneet ovat siis pääosin jääneet lukematta, tosin en ihan kaikkia sitä vanhempiakaan ole lukenut. Vanhoihin teoksiin viitataan kuitenkin välillä, vaikka osat ovatkin periaatteessa itsenäisiä. Tavallaan se on hyvä asia, mutta tavallaan kuitenkin häiritsevää, kun en tiedä tarkemmin mitä on tapahtunut. Myös henkilöitä on tullut uusia enkä vanhojakaan muista kunnolla kaikkia. Pitäisi siis varmaan lukea sarja kokonaan läpi ilmestymisjärjestyksessä….

Veera

Olen kohta kolmikymppinen lukutoukka pääkaupunkiseudulta. Jännityskirjoja lukuunottamatta kelpaa melkein mikä tahansa kirjallisuus, mutta tänne vinkkaan eniten lasten- ja nuortenkirjoja. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 301 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...