M. R. Carey: Maailman lahjakkain tyttö

Osta kirja itsellesi

Melanie viettää yönsä sellissä, kuten muutkin lapset. Aamulla hänet kiinnitetään pyörätuoliin vartijan osoittaessa aseella ja kärrätään sitten luokkahuoneeseen saamaan oppia.

Miksi aikuiset pelkäävät Melanieta ja muita lapsia? Miksi lapsia ylipäätään pidetään vangittuina? Mitä maailmalle on tapahtunut?

Tässä vaiheessa ei taida olla suurikaan salaisuus, että Maailman lahjakkain tyttö on postapokalyptinen zombietarina, joka sijoittuu muutamia vuosikymmeniä suuren romahduksen jälkeen. Tutkimuskeskuksessa tehdään yhä tieteellistä työtä, mutta rapistuvin resurssein.

Kun tutkimuskeskus joutuu hyökkäyksen kohteeksi, Melanie joutuu parin sotilaan, lääkärin ja opettajansa neiti Justineaun kanssa pakenemaan. Suunta on kohti Lontoota ja sen takana odottavaa tukikohtaa, mutta matka on vaarallinen.

Tarina nojaa vahvasti zombiegenren peruskuvioihin ja tuntuu hyvin tutulta, mutta onnistuu samalla ravistelemaan vähän luutuneimpia kliseitä. Tarinaa kerrotaan eri näkökulmista ja varsinkin Melanien näkökulma maailmaan on herkullinen.

Kerronta on nopeatempoista ja helppolukuista. M. R. Carey on varsinaisesti sarjakuvakäsikirjoittaja, joka osaltaan selittää asiaa. Carey kirjoitti tarinan samalla kertaa elokuvakäsikirjoitukseksi, mikä myös selittää elokuvamaista tuntua.

Maailman lahjakkain tyttö on hyvää viihdettä, helposti lähestyttävää kevyttä scifiä ja selviytymiskauhua.

close

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada uudet kirjavinkit sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari lukee kirjoja laajasti, mutta enimmäkseen uusia kirjoja painottuen naisten kirjoittamiin kirjoihin. Mikko pelaa fanaattisella innolla monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Kaikki vinkit »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...