Daniel Rydén: Maailman salaperäisin kirja ja muita historian mysteerejä

Osta kirja itsellesi

Daniel Rydén on ottanut tehtäväkseen tutkia ihmisiä vaivanneita kysymyksiä kuten, kuka oli Viiltäjä Jack, miksei poliisi ole ratkonut Olof Palmen murhaa tai miksi rutto levisi niin nopeasti.

Aiheet on käsitelty ytimekkäästi muutaman sivun kokonaisuuksina ja antamatta tilaa yliluonnollisille uskomuksille. Tämä on piristävää, sillä useimmat mysteerikirjat ovat pullollaan yliluonnollisia teorioita, joita on mahdoton ottaa vakavasti. Aiheiden käsittelyssä sävy on asiallinen, mutta pääpaino on silti viihteellinen.

Kirja saattaisi olla vielä parempi, mikäli kirjan aihepiiriä olisi rajattu tarkemmin ja asioita käsitelty hieman perusteellisemmin. Esimerkiksi uskontokysymykset ja Loch Ness -pohdinnat tuntuvat kuuluvan eri kirjoihin.

Suomalaiset kysymykset on kirjoittanut toimittaja Panu Väänänen. Ne tuovat mukavaa paikallisväriä kirjaan ja eivät lainkaan eroa sävyssä Rydénin itsensä kirjoittamista.

Kirja on hyvä lukukokemus sellaisille, jotka ovat kiinnostuneet historian pienistä yksityiskohdista. Se on helposti lähestyttävä ja ytimekkäät kappaleet ovat toimivia lukuannoksia.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...