Daniel Rydén: Maailman salaperäisin kirja ja muita historian mysteerejä

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Daniel Rydén on ottanut tehtäväkseen tutkia ihmisiä vaivanneita kysymyksiä kuten, kuka oli Viiltäjä Jack, miksei poliisi ole ratkonut Olof Palmen murhaa tai miksi rutto levisi niin nopeasti.

Aiheet on käsitelty ytimekkäästi muutaman sivun kokonaisuuksina ja antamatta tilaa yliluonnollisille uskomuksille. Tämä on piristävää, sillä useimmat mysteerikirjat ovat pullollaan yliluonnollisia teorioita, joita on mahdoton ottaa vakavasti. Aiheiden käsittelyssä sävy on asiallinen, mutta pääpaino on silti viihteellinen.

Kirja saattaisi olla vielä parempi, mikäli kirjan aihepiiriä olisi rajattu tarkemmin ja asioita käsitelty hieman perusteellisemmin. Esimerkiksi uskontokysymykset ja Loch Ness -pohdinnat tuntuvat kuuluvan eri kirjoihin.

Suomalaiset kysymykset on kirjoittanut toimittaja Panu Väänänen. Ne tuovat mukavaa paikallisväriä kirjaan ja eivät lainkaan eroa sävyssä Rydénin itsensä kirjoittamista.

Kirja on hyvä lukukokemus sellaisille, jotka ovat kiinnostuneet historian pienistä yksityiskohdista. Se on helposti lähestyttävä ja ytimekkäät kappaleet ovat toimivia lukuannoksia.

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 300 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...