Tuomas Milonoff, Riku Rantala ja Esa Salminen: Madventures Suomi : matkaopas

Madventures Suomi

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Pohjanmaa tunnetaan ennen kaikkea silmänkantamattomiin jatkuvista lakeuksista. Siksikin tämä maakunta yllättää esimerkiksi biitsibongarin tai saaristoseikkailijan diipillä uppercutilla – todellisuudessa Pohjanmaa on paljon muutakin kuin Kossuflindan etikettiä.

Madventures eli Riku Rantala ja Tunna Milonoff ovat olleet suunnannäyttäjiä suomalaisille maailman matkaamisessa siitä alkaen, kun ensimmäiset Madventures-jaksot esitettiin televisiossa vuonna 2002.

Tuolloin suunta oli kaukomaat ja mahdollisimman halvalla, eikä meno myöhemmilläkään kausilla muuttunut kunnes tänä vuonna ja melkein kahdenkymmenen vuoden jälkeen Madventures tuli siihen tulokseen, että on syytä kääntää katseet lähelle, koska yltiöpäinen kaukomatkailu ei ole enää hyvä asia. Madventuren viimeinen televisiossa esitetty tuotantokausi esitteli Suomea suomalaisille matkailumaana ja Madventures Suomi : Matkaopas kokoaa televisiosarjan annin ja ison avustajakunnan vinkit matkaoppaaksi, joka on suunnattu nimenomaan meille suomalaisille.

Kirja on kirjoitettu juuri niin kuin miltä Madventures kuulostaa ja matkakohteet on valittu samalla periaatteella. Kirja esittelee koko Suomen jaoteltuna seitsemään alueeseen ja käy läpi alueiden tärkeimmät kaupungit ja niiden oleelliset aktiviteetit, ruokapaikat ja majoitusvaihtoehdot sekä tärkeimmät muut kohteet esiteltyjen kaupunkien ulkopuolelta.

Nostot ovat yleensä jotain muita kuin ne kaikkein ilmeisimmät kaikkien tuntemat paikat ja tapahtumat, ja siksi kirjaa lukiessa löytyi lukuisia kiinnostavia itselle tuntemattomia paikkoja ja tapahtumia, joihin voisi oikein mielellään lähteä. Lisäksi kirjassa on tietoiskuja monenlaisista Suomi-matkailuun liittyvistä vaihtoehdoista ja erikoisuuksista lähtien kuppaamisesta ja päätyen räkkään ja siitä selviytymiseen.

Lähellä on paljon nähtävää ja Madventure Suomi : Matkaopas kannustaa tutustumaan lähialueisiin. Kirja mahdollistaa monet mielenkiintoiset retket päiväretkistä koko loman mittaiseen kokonaisuuteen, ja tekee sen viihdyttävällä tavalla. Annan muutaman lisäpisteen myös erinomaisesta riippumattoilun esittelystä retkeilykäytössä.

close

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada uudet kirjavinkit sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.
(Erityisesti uudet kotimaiset julkaisut on usein, ei aina, saatu kustantajalta arvostelukappaleina. Se, mistä kirja on saatu, ei vaikuta siihen, kehummeko vai emme.)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...