Tuomas Milonoff ja Riku Rantala: Mad Manners : seikkailijan etiketti

Osta kirja itsellesi

Suurimmalle osalle Madventures-ohjelma on varmasti tuttu. Nyt Madventures -pojat Riku ja Tunna ovat tehneet kaikille travellereille aivan älyttömän hauskan ja monipuolisen oppaan! Ja tottakai Madventures-tyyliin!

Kirja sisältää omatoimimatkailijalle tärkeää tietoa Aasiasta, Lähi-idästä, Afrikasta,  Euroopasta, Kaukaasiasta, Amerikasta ja Oseaniasta. Jokaisen maankolkan tavat esitellään hyvin Madventures-tyyliin. Tästä kirjasta löydät mm. apua siihen, kuinka missäkin tervehditään ja syödään, miten kulttuuri kohdataan, kuinka seurustellaan oikeaoppisesti. Mitkä ovat maassa tabuja ja mitä travellerin tulee vähintään muistaa matkakohteestaan, unohtamatta jokaisen maan omia eleitä ja ruokatapoja.

Kirja on kirjoitettu niin uskottavasti Madventuresin tyyliin, että Rikun slangin ja puheen jopa kuulee korvissaan kun kirjaa lukee! Kirjassa on myös hauskoja kuvia esimerkiksi maan tavoista (kuinka pyyhkiä takamus kyykkyasennossa vasemmalla kädellä). Sivuilta löytyy myös tunnettujen ihmisten kokemuksia maista. Juttuja on kertomassa muun muassa Pelle Miljoona. Jokaisen maan kohdalle on totta kai annettu myös Mad Cook -vinkki. Miltä mastuisivat esim. puhvelinaivot, peniskeitto tai riisipontikka?

Tätä kirjaa suosittelen etenkin miespuolisille reppureissaajille mukaan otettavaksi matkaoppaaksi. Toki myös kotisohvalla on mukava lueskella ja tutustua eri maiden kulttuureihin. Samalla tulee pohtineeksi oman maan tapoja, jotka tämän kirjan luettua tuntuvat erittäin järkeviltä ja helpoilta.

Tämä kannattaa ehdottomasti hankkia, jos on lähdössä omatoimimatkalle jonnekin päin maailmaa!

Lina

Lukemista rakastava Lina oppi lukemaan 5-vuotiaana ja sen jälkeen kirja onkin ollut kädessä lähes aina. Lina tykkää etenkin dekkareista ja suomalaisten kirjailijoiden teoksista, mutta lukee mielellään myös jotain uutta ja erilaista! Kaikki vinkit »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.