Ari Lahdenmäki, Tuomas Milonoff ja Riku Rantala: Madventures : kansainvälisen seikkailijan opas

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Kun Madventures-tv-sarjan kavereiden maililaatikot alkoivat pursuilla reissuvinkkikysymyksistä, he päättivät jakaa matkoilla oppimaansa kirjan muodossa. Tuloksena onkin melkoinen reppureissaajan raamattu. Kirjassa ei esitellä tavallisten matkaoppaiden tapaan, vaan se toimii mainiona selviytymisoppaana matkaa suunnittelevalle. Kirja käsittelee laajasti kaikkea reissun onnistumiseen liittyvää aina matkaan lähdön syiden ja matkustusfilosofian pohdinnasta varusteisiin, rahankäyttöön ja erilaisista tilanteista selviytymiseen.

Opas on mainiota luettavaa, vaikkei itse olisi matkaan lähdössä, sillä se pursuilee kiinnostavia tarinoita ja yksityiskohtia eri kulttuureista ja kohtaamisista, sattumuksista ja konkreettisista asioista. Reppureissaajan näkökulmasta huolimatta lukeminen laajentanee myös pakettimatkaajan näkökulmaa esimerkiksi antamalla hyödyllisiä vinkkejä paikallisten kohtaamiseen. Vaikkapa sitten sitkeiden ”riivaajien” eli kaupustelijoiden kohteeksi joutuessa…

Mukana on myös erilaisia näkökulmia matkailuun esimerkiksi yksin matkaavan naisen, pyörätuolilla matkaan uskaltaneen ja Jolon panttivankidraaman uhrin kirjoittamien kertomusten kautta. Kirja on ehdottomasti asiapitoisuuden lisäksi myös viihteellistä luettavaa, ei todellakaan tylsää tai kuivaa! Innostava lahjaidea reissuun lähtijälle tai siitä haaveilevalle.

close

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada uudet kirjavinkit sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.
(Erityisesti uudet kotimaiset julkaisut on usein, ei aina, saatu kustantajalta arvostelukappaleina. Se, mistä kirja on saatu, ei vaikuta siihen, kehummeko vai emme.)

Kommentti

  1. Uusi kansainvälisen seikkailijan opas (Johnny Kniga, 2013) päivittää ja laajentaa tätä alkuperäistä reissuruunan raamattua. Riku ja Tunna ovat peranneet kaiken vanhan tekstin läpi ja ajanmukaistaneet tarvittaessa sitä joiltakin osin. Lisäksi mukana on toistasataa sivua uutta materiaalia, jossa he kertovat 16 Madventuresin matkakohdemaasta tapatietoa ja reissuvinkkejä. Chillaajille, kulttuurihörhöille, seikkailijoille ja friikeille on omat tärppinsä.

    Kaikkiaan päivitettynä Uusi kansainvälisen seikkailijan opas on edelleen hieno teos hienolta tekijäkaksikolta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...