Lucy Cousins: Maisa tutkii ja touhuaa

Maisa tutkii ja touhuaa

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Maisa tutkii ja touhuaa on kolmen Maisa “tieto”kirjan yhteisnide. Ensin Maisa ystävineen menee museoon, sitten uimakouluun ja lopulta yökylään. No, tuo yökyläilykuvauksen kutsuminen tietokirjallisuudeksi hieman arveluttaa, mutta mikäpäs siinä, kai sitä voi yökyläilystäkin tietoa ammentaa, että ei sitten heti tule äitiä ja isää ikävä. Siis tuskinpa vain.

Englantilaisen lastenkirjailija Lucy Cousinsin hahmoista tunnetuin, Maisa-hiiri, on monipuolinen tapaus. Toteutustavastaan riippuen Maisa-kirjat sopivat vaihtelevasti vauvoista taaperoihin ja vielä hiukan vanhemmillekin lapsille. Tämä tietopakkaus lienee parhaimmillaan niille lukijoille, jotka ovat jo ylittäneet kirjojen kirjaimellisen makusteluvaiheen, mutta eivät vielä arvosta kovin pitkää tarinointia, vaan keskittyvät mieluummin katselemaan värikkäitä ja suhteellisen yksinkertaisia mutta kuitenkin informatiivisia kuvituksia.

Siis tervemenoa tutkimusretkille Maisan ja hänen erilaisten ystäviensä kanssa; museoon, uimahalliin ja ehkäpä kaikista jännittävimpänä myös yökylään.

Kaisa

Kaisa Sutela on kirjamaailmaan työelämässään eksynyt – ja uppoutunut – teologi. Hän rakastaa kirjoja ja on kirjallisuuden lajien suhteen melko kaikkiruokainen, mutta viihtyy silti parhaiten laatukirjallisuuden parissa. Myös lastenkirjat ovat lähellä sydäntä. Kaisa harrastaa ruoanlaittoa ja sitä myöten Tunnelmallisia makuja -blogin pitämistä. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 303 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...