Lucy Cousins: Maisa tutkii ja touhuaa

Osta kirja itsellesi

Maisa tutkii ja touhuaa on kolmen Maisa ”tieto”kirjan yhteisnide. Ensin Maisa ystävineen menee museoon, sitten uimakouluun ja lopulta yökylään. No, tuo yökyläilykuvauksen kutsuminen tietokirjallisuudeksi hieman arveluttaa, mutta mikäpäs siinä, kai sitä voi yökyläilystäkin tietoa ammentaa, että ei sitten heti tule äitiä ja isää ikävä. Siis tuskinpa vain.

Englantilaisen lastenkirjailija Lucy Cousinsin hahmoista tunnetuin, Maisa-hiiri, on monipuolinen tapaus. Toteutustavastaan riippuen Maisa-kirjat sopivat vaihtelevasti vauvoista taaperoihin ja vielä hiukan vanhemmillekin lapsille. Tämä tietopakkaus lienee parhaimmillaan niille lukijoille, jotka ovat jo ylittäneet kirjojen kirjaimellisen makusteluvaiheen, mutta eivät vielä arvosta kovin pitkää tarinointia, vaan keskittyvät mieluummin katselemaan värikkäitä ja suhteellisen yksinkertaisia mutta kuitenkin informatiivisia kuvituksia.

Siis tervemenoa tutkimusretkille Maisan ja hänen erilaisten ystäviensä kanssa; museoon, uimahalliin ja ehkäpä kaikista jännittävimpänä myös yökylään.

Kaisa

Kaisa Sutela on kirjakaupan hyllyjen väliin työelämässään eksynyt – ja uppoutunut – teologi. Kaisa rakastaa kirjojen tuoksua, uusien ja vanhojen, ja sitä hetkeä, jolloin saa asettaa uuden asukin kirjahyllyynsä. Kirjallisuuden lajien suhteen hän on lähes kaikkiruokainen, mutta viihtyy silti parhaiten laatukirjallisuuden parissa. Harrastaa lisäksi ruoanlaittoa ja omaa blogin jos toisenkin. Kaikki vinkit »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.