Donald E. Westlake: Miksi juuri minä!

Miksi juuri minä!

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

John Dortmunder on maailman epäonnisin murtomies. Korvaamattoman arvokas jalokivisormus varastetaan, kun sitä ollaan kuljettamassa Yhdysvalloista Turkkiin. Kohtalokkaan sattuman turvin koru päätyy Dortmunderin saaliiksi, ja pian hän onkin New Yorkin etsityin mies. Ei edes riitä, että poliisit olisivat hänen perässään, vaan FBI kiinnostuu myös jutusta, samoin kuin useat terroristiryhmittymät ainakin kolmesta eri maasta.

Myös koko New Yorkin alamaailma suuntaa tarmonsa Dortmunderin etsintään, koska heidänkin afäärinsä menevät pilalle poliisin erikoisratsioissa. Hyvät neuvot ovat tarpeen, ja Dortmunder yrittääkin löytää modernista teknologiasta apuvälineitä pyrkiessään hankkiutumaan kovan onnen jalokivestä eroon.

Donald E. Westlake kehitteli 1980-luvun alkupuolella jälleen yhden vinkkaamisen arvoisen Dortmunder-romaanin. Miksi juuri minä! on ehkäpä jopa hauskin tähän asti lukemistani Dortmunderin toilailuista. Vauhtia ja vaarallisia tilanteita, herkullisia henkilöhahmoja, kiperää dialogia ja äkkivääriä luonneanalyysejä. Hymyssä suin tätä lukee. Suosittelen!

Hannu

Lempääläinen opettaja Hannu Sinisalo tykkää maantiepyöräilystä, kissoista ja lautapeleistä. Lukutottumuksiltaan Hannu on runsasruokainen klassikoista sarjakuviin ja dekkareista filosofiaan, mutta omimmillaan hän on viileän ironian ja älykkään huumorin parissa. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 303 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...