Mari Koppinen ja Anna Puu: Minä olen Anna Puu

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Suurin osa teksteistäni kuvaa hetken tuntemuksia. Ne eivät välttämättä kuvaa sitä, mitä oikeasti haluan. Silti, hetkellisesti, olen näin voinut ajatellakin. Silloin se tunne on ollut niin suuri, että se on ollut pakko saada paperille.

Kun ensimmäinen kantava ajatus kirjan julkaisemisesta on taiteilijan kymmenvuotisen taiteilijauran välitilinpäätös, sitä miettii, että mitä muuta kuin näkyvyyttä ja toisaalta näkyvyyden muuntamista rahaksi kirjalla on tarkoitus saavuttaa. Minä olen Anna Puu on kirja, jossa lähtökohta on ollut taiteilijan kuitenkin verraten lyhyen (vaikka menestyksekkään) uran kuvaaminen tasavuosien johdosta ja on iso onni, että kirjasta ei kuulu rahastus vaan mielenkiintoisella tavalla Mari Koppisen kirjoittamana Anna Puun ääni, ajatukset ja näkökulma menestyskappaleisiin.

Alun elämäkerralle ominaisen nuoruuden ja muusikoksi ja musiikintekijäksi ryhtymisen kuvauksen jälkeen kirja siirtyy käsittelemään Anna Puun kappaleita ja elämänvaiheita ja tunteita, joita kappaleiden kirjoittamiseen ja tekemiseen liittyi. Näkökulma on kiinnostava ja kaikkien tuntemat hitit saavat uudenlaisia tasoja, kun niiden taustoja avataan persoonallisella tavalla ja osin yllättävästikin, sillä monet kappaleet ovat lopulta saaneet yleisön mielissä ihan erilaisen merkityksen kuin taiteilija on tarkoittanut.

Kirjassa sivutaan arkoja yksityisasioita, mutta se tehdään sopivan etäisellä ja korrektilla tavalla niin, että Minä olen Anna Puu ei ole paljastuskirja. Kirjoitustyyli on myös kuin suoraan Anna Puun kynästä, mistä voi antaa ison kiitoksen Koppisen ja Puun yhteistyölle. Lukijalle välittyvä ääni on muusikon, eikä kirjan kirjoittamisessa avustaneen kirjailijan, mikä on tyylivalintana onnistunut ja toteutettu myös kirjassa kautta linjan erinomaisesti.

Kaiken kaikkiaan Minä olen Anna Puu kertoo suoraan ja konstailematta niistä kappaleista, joita Anna Puu on valinnut kirjaan käsiteltäväksi ja kirja avaa näitä kappaleita tavalla, joka herättää kiinnostusta niissäkin, jotka eivät ole muusikon tuotantoon muuten kuin pakollisten radiohittien kautta tutustuneet. Kirja myös näyttää erinomaisen hyvältä ja kirjaan valitut kuvat tuovat syvyyttä tekstiin ja tarinaan.

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 315 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...