Arto Juurakko: Mitä ikää!

Mitä ikää!

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Arto Juurakko ja kaikki hänen runokirjansa ovat ihan loistavia. Vaikka eteläpohjalainen murre ei ole sinänsä tuttu, se tuntuu mukavalta lukea ja ääneen vielä paremmalta.

Juurakko kertoo runoissaan parisuhteesta, tässä teoksessa siitä, kun ollaan jo iäkkäämpiä ja toinen sairastuu ja menehtyy. Jos on ollut pitkässä parisuhteessa, niin onhan se menetys, kun se kumppani rinnalta lähtee.

Runot ovat jaksoissa: “Yhyres vielä”, “Sinä lähärit”, “Eläköötyny”, “Täysihoiros” ja “Haurasta”. Koko setti on niin ihania, kauniita ja täynnä ajatusta olevia runoja. Lukiessa ei aina tiedä, mitä on tulossa, mutta mitä tulee, tulee sellaisella lempeydellä kun saisi shaalin hartioilleen.

Alaan olla
siin iäs, notta
ulukonäköpainehet alakaa
helepottaa.
Enää en muista,
minkä tähären
pitääs olla
hyvännäköönen
Peilistä kattoo
herttaanen, elämää
nähäny, mutta kehityskelepoonen
ihimisolento.
Notta mikäs täs,
seuraavaa riaknoosia
orotelles.

Juurakon runoja voi lukea aina uudestaan ja aina tulee hyvä mieli, vaikka aihe olisikin surullinen. Ne ovat täynnä elämää ja sitä arkea, mutta jotenkin niin kerrottu, että arjestakin tulee juhlaa.

Kini

Olen Kini, kirjojen ja kirjailijoiden ystävä. Työskentelen Kouvolan pääkirjastossa kirjastovirkailijana ja tehtävänkuvaani kuuluu mm. kirjailijavierailujen järjestäminen. Olen aina lukenut paljon ja monipuolista kirjallisuutta. Olen kulttuurin suurkuluttaja. Kirjojen lisäksi ramppaan elokuvissa ja teatterissa. Sain Kirjailijaliiton Kirjailija kiittää -palkinnon vuonna 2021! Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 273 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...