Arto Juurakko: Söpölääselle

Söpölääselle

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Tämä runokirja on jo yhdestoista Arto Juurakon runokirja. Kaikki nämä runokirjat ovat niin hyviä, niin hauskoja, niin oivaltavia, että aina jää odottamaan seuraavaa.

Juurakko riimittelee eteläpohjanmaalaisella murteella ja sellaiseen tyyliin, että sen ymmärtää, ei tarvitse miettiä, että mitähän tässä nyt tarkoitettiin. Jokainen runo on arjen rakkautta, elämän pienissä käänteissä ja voi vaan nyökytellä, että just niin.

Murre ei haittaa, se vaan tekee runoista niin lupsakoita. Luin itsekseni kotona ja ääneen. Nauratti, mutta nostatti myös tunnetta pintaan. Niin miehisen karheasti on kuvattu sitä rakkauden kutkesta.

Sivustakattoja

Oomma sen verran
vanhanaikaasia,
notta akan kans luemma
yhyres aamulla
paperilehtiä.

Harjootamma
toisen huomiohon ottamista:
Ei saa kääntää sivua,
ennenku toinenki
on lukenu.

Juurakon runoista tulee hyvä mieli ja niitä tekee mieli lukea uudestaan itelle ja muille. Juuri sellaisia, jotka eivät ole imeliä eikä mystisiä. Palasia arkisesta elämästä!

Kini

Olen Kini, kirjojen ja kirjailijoiden ystävä. Työskentelen Kouvolan pääkirjastossa kirjastovirkailijana ja tehtävänkuvaani kuuluu mm. kirjailijavierailujen järjestäminen. Olen aina lukenut paljon ja monipuolista kirjallisuutta. Olen kulttuurin suurkuluttaja. Kirjojen lisäksi ramppaan elokuvissa ja teatterissa. Sain Kirjailijaliiton Kirjailija kiittää -palkinnon vuonna 2021! Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 242 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...