Arto Juurakko: Rakkahan kans : lemmenhippuja pohojalaasittain

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Arto Juurakon kuudes runokirja on aivan ihana. Rakkahan kans on lemmenhippuja pohojalaasittain.

Kivoja, arkisia rakkausrunoja miehiseen tyyliin, ilman mitään suuria imelyyksiä. Oivaltavaa huumoria ja lämmintä hellyyttä, naisen kivaa ylistämistä, ilman suuren suuria turhuuksia, siitä se koostuu koko runokirjanen.

Eteläpohjanmaan murteella tehdyt runot ovat tulevat lähelle suoraan arjesta. Kaikille tuttuja tilanteita on muokattu runoihin. Jokaisen on helppo samaistua tai voisi sanoa, että jokainen löytää varmasti oman lempirunonsa joukosta. Voisin kuvitella, että mieskin voisi lukea näitä, vaikka salaa…

Tuskaalin,
rinnasta aorttan ympäristöstä
aharisti ja kinnas.
Ymmärrin, notta sisäelimis
on menos kansannousu.
Ny oli aika
tuumata, mihinä vietän
loppuikuusuuren.
Mutta sitte
löyrin netistä
tohtoripalstan.
Vakuutuun, notta tartten
syrämmensiirtua:
Mun syrän
on siirrettävä
maharollisimman likille
sun syräntäs.

Kini

Olen Kini, kirjojen ja kirjailijoiden ystävä. Työskentelen Kouvolan pääkirjastossa kirjastovirkailijana ja tehtävänkuvaani kuuluu mm. kirjailijavierailujen järjestäminen. Olen aina lukenut paljon ja monipuolista kirjallisuutta. Olen kulttuurin suurkuluttaja. Kirjojen lisäksi ramppaan elokuvissa ja teatterissa. Sain Kirjailijaliiton Kirjailija kiittää -palkinnon vuonna 2021! Kinin haastattelu. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 303 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...