Nick Arnold ja Allan Sanders: Miten kone toimii? : Rakenna ja tutki

Osta kirja itsellesi

Miten kone toimii? esittelee erilaisten koneiden toimintaa hyvin havainnollisesti. Kirjan mukana tulee pahvisia osia, joista voi rakentaa erilaisia yksinkertaisia mekaanisia koneita.

Kirjassa esitellään kalteva taso, vipu, pyörä ja akseli, talja, hammaspyörä, hammastanko, kampi, räikkä ja nokka – siis hyvin perustavaa laatua olevia mekaanisia laitteita. Kaikista on yksinkertainen rakennettava malli, joka havainnollistaa, miten laite toimii. Laitteiden käyttöä arjessa esitellään parin keksinnön verran ja lisäksi esitellään lyhyesti historiallisia keksintöjä, jotka perustuvat kyseiseen laitteeseen.

Kirjan idea on hieno ja toteutuskin on onnistunut. Rakentaminen sujuu, tosin ohjeita saa lukea huolella ja varsinkin pienempien lasten kohdalla aikuisten apu on tarpeen. Pahviset osat ajavat asiansa, joskin ne näyttäisivät kuluvan melko helposti. Mitään perintökalleutta tästä kirjasta ei saa, ellei kohtele todella varovaisesti. Lisäksi osat ovat sen verran väljästi tehty, että ne eivät aina sovi yhteen ihan täydellisesti.

Puutteistaan huolimatta Miten kone toimii? on hieno johdatus mekaniikan perusteisiin ja sopii erittäin hyvin koneista kiinnostuneille eskarilaisille ja alakouluikäisille.

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari pitää World Fantasy Award -voittajista ja suurten ideoiden scifistä. Mikko pelaa fanaattisella innolla monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Kaikki vinkit »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.