John Verdon: Murhakierre

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Dave Gurney joutuu taas hommiin. Tällä kertaa eläköityneen rikostutkijan saa hommiin vanha ystävä, jonka tytär tekee tv-sarjaa vanhan ratkaisemattoman rikossarjan uhreista. Hyvä paimen -nimellä tunnettu sarjamurhaaja herää takaisin toimintaan, kun kymmenen vuoden takaisia murhia aletaan penkoa uudestaan.

Gurney palkataan alkuun mukaan vain konsultiksi ja henkiseksi tueksi, mutta kun hän perehtyy tapaukseen, hän huomaa aikaisemmassa tutkinnassa aukkoja – liian itsestäänselviä olettamuksia. Gurney arvelee, että tapauksia on aikoinaan tutkittu liian ylimalkaisesti. Valitettavasti tutkinnasta vastaavat FBI:n tutkijat eivät lämpene Gurneyn vihjailuille siitä, että tutkinta on aikoinaan tehty aivan väärin, eikä Gurneyn kulmikas persoona auta asiaa.

No, tietäähän sen, miten tässä käy – Gurney on oikeilla jäljillä ja Hyvä paimen saadaan kiinni, mutta ei ennen kuin Gurneyn ja tämän läheisten turvallisuus on uhattuna.

John Verdonilla on oma tapansa kirjoittaa ja jälleen kerran käsillä on varsin nokkela trilleri, jossa on kehitelty uudenlainen juoni perinteiseen sarjamurhaajakuvioon – en ainakaan muista tällaista koskaan aikaisemmin lukeneeni. Ratkaisu on ovela. Huonoina puolina kirja on jälleen kerran vähän turha paksu ja vähän turhan jaarittelevainen – tiiviimpi ilmaisu ei haittaisi. Onneksi Gurneyn ja tämän vaimon välistä nokittelua ja riitelyä on selvästi vähemmän kuin aikaisemmissa osissa.

Ihan kelpo dekkari tai trilleri siis, mutta jos Dave Gurney on uusi tuttavuus, kannattaa aloittaa sarjan ensimmäisestä osasta, Numeropelistä.

close

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada uudet kirjavinkit sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.
(Erityisesti uudet kotimaiset julkaisut on usein, ei aina, saatu kustantajalta arvostelukappaleina. Se, mistä kirja on saatu, ei vaikuta siihen, kehummeko vai emme.)

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari lukee kirjoja laajasti, mutta enimmäkseen uusia kirjoja painottuen naisten kirjoittamiin kirjoihin. Mikko pelaa fanaattisella innolla monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Kaikki vinkit »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...