Paula Hotti: Mustia syntejä : kahvilaesseitä

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Tätä on elämä kahvilassa. Se pakottaa yksinäisimmätkin kulkijat hetkittäisiin kohtaamisiin. Olkoon nuo kohtaamiset vain ohimeneviä tervehdyksiä, kahvikupposten pyyntöjä tai rahan ojennuksia parrakkaille baristoille. Tai olkoon kohtaamiset vain mielikuvituksissamme: Ketkä ovat täällä istuneet ennen meitä, minne he ovat olleet matkalla ja mitä he ovat miettineet – tai ketä ovat nuo nurkkapöydän rakastavaiset?

Kahvi on varsin harvinainen teema kirjalle puhumattakaan esseekokoelmalle, vaikka kahvia juodaan ahkerasti ympäri maailman ja me suomalaisetkin olemme tunnetusti kahviin heikkona olevaa kansaa. Paula Hotti kirjoittaa esseitä kahvista, esseitä jotka alkavat kahvin historiasta Euroopassa ja siirtyvät sitten erilaisiin kahviin liittyviin tunnelmiin sekä Suomessa että kirjailijalle tärkeissä paikoissa ja hetkissä ympäri Eurooppaa hänen oman elämänsä varrelta. Jokainen essee on sidottu johonkin tunnettuun tai tuntemattomampaan kahvilaan ja esseet kuvaavat nautittavan kahvin lisäksi myös tunnelmaa kahvilassa.

Mustia syntejä : kahvilaesseitä kuvailee kahvin matkaa eurooppalaisiin kahviloihin ja eurooppalaiseen arkipäivään tavalla, joka tuo omat kahvilakokemukset mieleeni ja muistuttaa kahvin ihanasta ja täyteläisestä tuoksusta. Vaikka esitys on kapea sekä kahvin historian että kahvin merkityksen osalta nykypäivän globaalissa maailmassa kirjan eurooppakeskeisyyden vuoksi, jopa kaltaiseni vannoutunut teen juoja ymmärtää hitusen enemmän niitä syitä, joiden vuoksi monet niin intohimoisesti ja kiihkeästi juovat lempikahvinsa ja palaavat paikkoihin, joissa heidän lempikahviaan tarjoillaan. Tämän voi hyvin nauttia essee ja kahvikupillinen kerrallaan.

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 294 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...