Sirkka-Liisa Ranta: Suomalainen teekirja

Ensimmäinen eurooppalainen kirja, joka tiettävästi mainitsi teen on Giovanni Ramusion vuonna 1550 ilmestynyt kirja, joka kuvaili kitaanien eli kiinalaisten teenjuontitapoja ja teen terveysvaikutuksia. Suomeen teetä saatiin odottaa kuitenkin vielä hetkinen, tänne tee saapui samoihin aikoihin kuin kahvikin, eli 1700-luvun alussa. Vaikka kahvi tunnet... Lue koko vinkki »

Paula Hotti: Gini : Kuningatarten ja katunaisten juoma

Gini, katajanmarjalla maustettu viina, keksittiin jo ehkä tuhatkunta vuotta sitten, kun tislaaminen opittiin. Suurempaan suosioon se nousi 1500-1600-luvuilla hollantilaisten merimiesten keskuudessa. Oikeastaan tämä juoma oli perinteikkäämmin jeneveriä, sillä sana gin esiintyy ensimmäisen kerran painettuna tiettävästi vuonna 1714, jolloin Lontoo oli... Lue koko vinkki »

Johanna Pohjola: Mate : Etelä-Amerikan voimajuoma

Jos kulkee tavallisen kansan parissa Etelä-Amerikan eteläosissa – Argentiinassa, Uruguayssa, Paraguayssa tai Brasilian ja Chilen eteläisimmissä osissa – on vaikea välttyä matelta. Sitä juodaan koko ajan. Ihmiset kulkevat kaikkialle kuppi, termoskannu ja bombilla-juomapilli mukanaan. Maten juonti on erottamaton osa alueen kulttuuria ja sosiaalista k... Lue koko vinkki »

Paul Mercurio: Olutkeittokirja

Olutkeittokirjassa todellakin on reseptejä, joissa käytetään olutta ja vielä monen erilaisia. Lisäksi annetaan vinkkejä, mikä olut sopii minkäkin ruuan kanssa nautittavaksi. Jälkiruuat kiinnittivät huomion ja jälkiruokaintoilijana innostuin iki-ihanista mokkapaloista ja suolaisista kiinnosti herkkuhodari. Birramisuun taas tarvitaan ennen kokeil... Lue koko vinkki »