Pieni teekirja

Ville Raivio: Pieni teekirja

Olen sen verran teenjuoja, että uusiin aihetta käsitteleviin kirjoihin tulee tartuttua herkästi. Vastapainon julkaisema ja klassista miesten tyyliä käsittelevästä Keikari-blogistaan tutun Ville Raivion kirjoittama Pieni teekirja lupaa kattavan johdatuksen teen maailmaan. Uudelle kirjalle on varmasti paikkansa, Pirkko Arstilan näyttävä Teen ystävän ... Lue koko vinkki »
Näin syntyy tee

Brian R. Keating ja Kim Long: Näin syntyy tee : tiedettä lehdistä

Kun hain kansikuvaa toiselle teekirjalle, kävi ilmi, että Like on julkaissut tällaisen teeopuksen vuonna 2016. Tämähän piti ottaa oitis luettavaksi ja sattumalta se lähikirjaston hyllystä löytyikin. Viehättävä pieni kirja on alunperin englantilaisen Ivy Pressin tuotantoa ja samassa sarjassa on ilmestynyt myös pariksi tälle Näin syntyy kahvi. Sivist... Lue koko vinkki »
Kiinalainen teekirja

Pekka Nihtinen: Kiinalainen teekirja

Pekka Nihtisen Kiinalainen teekirja on perinpohjainen kattaus kiinalaisen teen vaiheista historiasta nykypäivään. Se on hyvin perinpohjainen ja huolella tehty teos, josta oppii paljon kiinnostavaa ja hyödyllistä tietoa kiinalaisesta teekulttuurista monista eri näkökulmista. Kiinalainen teekirja menee sen verran syvälle, että satunnaisemmin aihee... Lue koko vinkki »
Teen ystävän kirja

Pirkko Arstila: Teen ystävän kirja

Teen ystävän kirja on kaunis sohvapöytäkirja teestä. Piti saada Hilary Mantelin tekstin raskauden väliin jotain kevyttä luettavaa ja tämä oli mukava kertaistumalla luettava katsaus teen maailmaan. Pirkko Arstilan tee-entusiasmi on tarttuvaa ja vaikka välillä mennäänkin minun makuuni turhan hienostelun ja hifistelyn puolelle, teeasian ajaminen tä... Lue koko vinkki »

Paula Hotti: Mustia syntejä : kahvilaesseitä

Tätä on elämä kahvilassa. Se pakottaa yksinäisimmätkin kulkijat hetkittäisiin kohtaamisiin. Olkoon nuo kohtaamiset vain ohimeneviä tervehdyksiä, kahvikupposten pyyntöjä tai rahan ojennuksia parrakkaille baristoille. Tai olkoon kohtaamiset vain mielikuvituksissamme: Ketkä ovat täällä istuneet ennen meitä, minne he ovat olleet matkalla ja mitä he ova... Lue koko vinkki »

Sirkka-Liisa Ranta: Suomalainen teekirja

Ensimmäinen eurooppalainen kirja, joka tiettävästi mainitsi teen on Giovanni Ramusion vuonna 1550 ilmestynyt kirja, joka kuvaili kitaanien eli kiinalaisten teenjuontitapoja ja teen terveysvaikutuksia. Suomeen teetä saatiin odottaa kuitenkin vielä hetkinen, tänne tee saapui samoihin aikoihin kuin kahvikin, eli 1700-luvun alussa. Vaikka kahvi tunnetu... Lue koko vinkki »

Paula Hotti: Gini : Kuningatarten ja katunaisten juoma

Gini, katajanmarjalla maustettu viina, keksittiin jo ehkä tuhatkunta vuotta sitten, kun tislaaminen opittiin. Suurempaan suosioon se nousi 1500-1600-luvuilla hollantilaisten merimiesten keskuudessa. Oikeastaan tämä juoma oli perinteikkäämmin jeneveriä, sillä sana gin esiintyy ensimmäisen kerran painettuna tiettävästi vuonna 1714, jolloin Lontoo oli... Lue koko vinkki »
Mate : Etelä-Amerikan voimajuoma

Johanna Pohjola: Mate : Etelä-Amerikan voimajuoma

Jos kulkee tavallisen kansan parissa Etelä-Amerikan eteläosissa – Argentiinassa, Uruguayssa, Paraguayssa tai Brasilian ja Chilen eteläisimmissä osissa – on vaikea välttyä matelta. Sitä juodaan koko ajan. Ihmiset kulkevat kaikkialle kuppi, termoskannu ja bombilla-juomapilli mukanaan. Maten juonti on erottamaton osa alueen kulttuuria ja sosiaalista k... Lue koko vinkki »
Olutkeittokirja

Paul Mercurio: Olutkeittokirja

Olutkeittokirjassa todellakin on reseptejä, joissa käytetään olutta ja vielä monen erilaisia. Lisäksi annetaan vinkkejä, mikä olut sopii minkäkin ruuan kanssa nautittavaksi. Jälkiruuat kiinnittivät huomion ja jälkiruokaintoilijana innostuin iki-ihanista mokkapaloista ja suolaisista kiinnosti herkkuhodari. Birramisuun taas tarvitaan ennen kokeilua r... Lue koko vinkki »