Pekka Nihtinen: Kiinalainen teekirja

Kiinalainen teekirja

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Pekka Nihtisen Kiinalainen teekirja on perinpohjainen kattaus kiinalaisen teen vaiheista historiasta nykypäivään. Se on hyvin perinpohjainen ja huolella tehty teos, josta oppii paljon kiinnostavaa ja hyödyllistä tietoa kiinalaisesta teekulttuurista monista eri näkökulmista.

Kiinalainen teekirja menee sen verran syvälle, että satunnaisemmin aiheesta kiinnostuneelle kirja voi olla vähän turhankin perinpohjainen. Pirkko Arstilan Teen ystävän kirja on parempi näyttäväksi, helpommin selailtavaksi opastukseksi teen maailmaan, mutta syventäviin teeopintoihin Kiinalainen teekirja on erinomainen.

Kirja käsittelee paitsi teetä, myös Kiinan historiaa yleisemminkin, tee kun nivoutuu moneen muuhun asiaan. Yksi brittiläisen imperiumin suurimmista törkeyksistä, Kiinan oopiumikauppa, on esimerkiksi suoraan brittien teenhimon seurausta.

Kungfutselaisuuden, taolaisuuden ja chan-buddhalaisuuden suhde teehen käy lukijalle selväksi, samoin teen suosion kehitys Tang-, Ming-, Song- ja Qing-dynastioiden aikana. Jos et Kiinan historiasta mitään tiennyt, tämän kirjan luettuasi perusteista on jo jyvällä teetietouden lisäksi.

Ja ostoksillehan tämän kirjan myötä joutuu – saapa nähdä miten kirjassa listatut kymmenen parasta kiinalaista teetä suomalaisista teekaupoista löytyvät. Listan ykkönen, Longjing, on jo tuttu, mutta muiden parissa pääseekin sitten tutustumaan uusiin elämyksiin.

close

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada uudet kirjavinkit sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.
(Erityisesti uudet kotimaiset julkaisut on usein, ei aina, saatu kustantajalta arvostelukappaleina. Se, mistä kirja on saatu, ei vaikuta siihen, kehummeko vai emme.)

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari lukee kirjoja laajasti, mutta enimmäkseen uusia kirjoja painottuen naisten kirjoittamiin kirjoihin. Mikko pelaa fanaattisella innolla monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Kaikki vinkit »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...