A. J. Finn: Nainen ikkunassa

Nainen ikkunassa

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Kirjan nimi ja kirjoittajan etunimen ja sukupuolen piilottaminen nimikirjainten taakse kertoo heti, mistä on kyse: Nainen ikkunassa on trendikäs trilleri, jossa on ajanmukainen epäluotettava kertoja.

Nimimerkin A. J. Finn takaa paljastuu newyorkilainen William Morrow -kustantamossa työskentelevä kustannustoimittaja Daniel Mallory. Esikoisteos on iskenyt kultaa: oikeudet on myyty noin 40 maahan ja elokuvaoikeudet myytiin myös saman tien.

Hyvä elokuva tästä tulisikin ja elokuviin tämä kirja myös nojaa. Pääosassa on Anna Fox, traumatisoitunut psykologi, joka ei agorafobiansa vuoksi pysty poistumaan kotoaan. Mies on lähtenyt ja vienyt tyttären mukanaan, joten Anna on yksin, seuranaan vain klassikkoelokuvat (pelkkiä jännäreitä, tietysti), nettishakki ja kunnon varasto viiniä.

Niinpä Takaikkuna-viittauksilta ei vältytä, kun Anna, joka mielellään tarkkailee naapurustonsa elämää ikkunoistaan, näkee vastapäisessä talossa tapahtuvan murhan. Tai siltä se ainakin näyttää. Voiko Anna olla varma, mitä näki? Tietääkö murhaaja, että Anna näki?

Annan mieli käy sen verran kovilla kierroksilla ja asiaan liittyy sellainen annos psyykenlääkkeitä ja viiniä, että se, mitä Anna näki ja mitä oikeasti tapahtui, eivät välttämättä ole yksi ja sama. Tunnelma on ymmärrettävästi varsin kireä.

Nainen ikkunassa ei ole asetelmaltaan maailman omaperäisin kirja, mutta se viittailee esikuviinsa taidolla, on hyvin kirjoitettu ja juoneltaan kiehtova. Lämmin suositus kaikille jännittävien psykologisten trillerien ystäville.

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari lukee kirjoja laajasti, mutta enimmäkseen uusia naisten kirjoittamia kirjoja. Mikko pelaa monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Instagramissa Mikko on @mikko_lukee. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 289 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...