A. J. Finn: Nainen ikkunassa

Nainen ikkunassa

Osta kirja itsellesi

Kirjan nimi ja kirjoittajan etunimen ja sukupuolen piilottaminen nimikirjainten taakse kertoo heti, mistä on kyse: Nainen ikkunassa on trendikäs trilleri, jossa on ajanmukainen epäluotettava kertoja.

Nimimerkin A. J. Finn takaa paljastuu newyorkilainen William Morrow -kustantamossa työskentelevä kustannustoimittaja Daniel Mallory. Esikoisteos on iskenyt kultaa: oikeudet on myyty noin 40 maahan ja elokuvaoikeudet myytiin myös saman tien.

Hyvä elokuva tästä tulisikin ja elokuviin tämä kirja myös nojaa. Pääosassa on Anna Fox, traumatisoitunut psykologi, joka ei agorafobiansa vuoksi pysty poistumaan kotoaan. Mies on lähtenyt ja vienyt tyttären mukanaan, joten Anna on yksin, seuranaan vain klassikkoelokuvat (pelkkiä jännäreitä, tietysti), nettishakki ja kunnon varasto viiniä.

Niinpä Takaikkuna-viittauksilta ei vältytä, kun Anna, joka mielellään tarkkailee naapurustonsa elämää ikkunoistaan, näkee vastapäisessä talossa tapahtuvan murhan. Tai siltä se ainakin näyttää. Voiko Anna olla varma, mitä näki? Tietääkö murhaaja, että Anna näki?

Annan mieli käy sen verran kovilla kierroksilla ja asiaan liittyy sellainen annos psyykenlääkkeitä ja viiniä, että se, mitä Anna näki ja mitä oikeasti tapahtui, eivät välttämättä ole yksi ja sama. Tunnelma on ymmärrettävästi varsin kireä.

Nainen ikkunassa ei ole asetelmaltaan maailman omaperäisin kirja, mutta se viittailee esikuviinsa taidolla, on hyvin kirjoitettu ja juoneltaan kiehtova. Lämmin suositus kaikille jännittävien psykologisten trillerien ystäville.

close

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada uudet kirjavinkit sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari pitää World Fantasy Award -voittajista ja suurten ideoiden scifistä. Mikko pelaa fanaattisella innolla monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Kaikki vinkit »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...